Γιάννενα: Στο Δελβινάκι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Γιάννενα: Στο Δελβινάκι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο Δελβινάκι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Γιάννενα: Στο Δελβινάκι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τους εθελοντές ιατρούς του βρέθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στο Δελβινάκι, κατόπιν προσκλήσεως και με τη στενή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Στο κλιμάκιο των Ιατρών παραχωρήθηκε ο χώρος του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου και κατά την διήμερη παραμονή του κλιμακίου στο Δελβινάκι συνολικά εξετάστηκαν 373 ασθενείς και πραγματοποιήθηκαν 98 triplex καρδιάς και ΗΚΓ από τον καρδιολόγο. 
Επίσης 75 υπέρηχοι και triplex αγγείων και 13 test Pap από την γυναικολόγο ενώ από την παιδίατρο εξετάσθηκαν 80 παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν παιδιά από τα παραρτήματα του ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου» που φιλοξενούνται στην Κόνιτσα και στην Πωγωνιανή.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δώρισε ηλεκτροκαρδιογράφο στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Θεοτόκος» της Μητροπόλεως Κονίτσης.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Πωγωνιανής ενώ εδέχθη την φιλοξενία τόσο της Ιεράς Μητρόπολης όσο και των τοπικών φορέων.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από το 2012 έως και σήμερα στέκεται δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. 
Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει δυσκολίες στον τομέα της υγείας και στους συνανθρώπους μας, έτσι παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας. 
Με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει ως το τελευταίο άκρο της Ελλάδας τόσο της Ηπειρωτικής όσο και της Νησιωτικής. 
Όλοι οι εθελοντές του Ιατρείου προσέφεραν, προσφέρουν και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν της υπηρεσίες τους, σε αποστολές που προϋποθέτουν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο και για την σημαντική αυτή συμβολή τους ο ΙΣΑ, για μια ακόμη φορά τους ευχαριστεί θερμά».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο Δελβινάκι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 662416401750118838
Σχόλια
item