Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Την πρόθεση της ΝΔ να προτείνει εξεταστική κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή λύνει τον γόρδιο δεσμό που είχε προκύψει, αφού ο μεν Αντώνης Σαμαράς είχε σαφώς ταχθεί υπέρ της σύστασης εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία, αλλά από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να κάνει τη Βουλή βιομηχανία εξεταστικών.

Η σύσταση προανακριτικής μόνο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που οι πληροφορίες θέλουν να τον «καρφώνει» στην κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας Αγγελής ως τον «Ρασπούτιν» -ή αλλιώς τον Θεό ο οποίος ήταν πανταχού παρών και έλυνε και έδενε στην ανάκριση- λύνει το πολιτικό πρόβλημα και αφήνει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες.

Και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλει η υπόθεση να πάει μέχρι τέλους και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι της σκευωρίας, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν θέλει να κατηγορηθεί για ρεβανσισμό και δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως διωκόμενος.

Γεραπετρίτης: «Μεγάλη πληγή για τη Δημοκρατία, πρώην πρωθυπουργός στο εδώλιο»
Αλλωστε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης είχαν προαναγγείλει την σχετική εξέλιξη.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωνε χθες: «Ο Αλέξης Τσίπρας στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ μακρινό ενδεχόμενο δεν θέλω καν να το σκέφτομαι» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να μην βάλει τον Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο της όποιας έρευνας ξεκινήσει η Βουλή για το θέμα της Novartis.

Μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Action 24 ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια μεγάλη πληγή για την δημοκρατία ένας πρώην πρωθυπουργός να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είναι ένα ζήτημα το οποίο επί της αρχής θα πρέπει να μας δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλη δημοκρατική ένταση. 

Προφανώς εάν προκύπτει μέσα από την δικογραφία ότι υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία σε βάρος ενός πρώην πρωθυπουργού τότε θα πρέπει να διερευνηθούν, όμως εγώ συντάσσομαι απολύτως με την άποψη πως σε ό,τι αφορά πρώην πρωθυπουργούς το κοινοβουλευτικό μας σύστημα θα πρέπει να παρέχει ένα υψηλότερο σύστημα προστασίας.

Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν είναι απλά πολιτικά πρόσωπα κατά την έννοια του άρθρου 86 του Συντάγματος, είναι πρόσωπα τα οποία έχουν υπηρετήσει στο ύψιστο πολιτικό αξίωμα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει η μεταχείριση τους να γίνεται με πολύ μεγάλη φειδώ και να μην υπάρχουν σε καμία περίπτωση κατηγορίες που αποδίδονται αστήρικτα»

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6050967941688480674
item