Πρέβεζα: Με Κατάνυξη Ο Πανηγυρικός Εσπερινός Για Τη Γιορτή Του Τιμίου Σταυρού



Την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εόρτασε χθες η εκκλησία μας – Χοροστατούντος 
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ο Πανηγυρικός Εσπερινός προχθες στον Ιερό Ναό του Αγ.Βασιλείου.

Mε κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού που εορτάζει η εκκλησία μας στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εορτές της Ορθοδοξίας. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος ακολουθώντας με τους ιερείς το ιδιαίτερο τελετουργικό της ημέρας. 

Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου "πλημμύρισε" από το άρωμα των βασιλικών που πήγαν οι πιστοί και οι οποίοι μοιράστηκαν μετά το τέλος της λειτουργίας. 

Ο βασιλικός εξάλλου είναι το φυτό που "κυριαρχεί" την συγκεκριμένη μέρα αφού σύμφωνα με την Εκκλησιαστική παράδοση η μυρωδιά του οδήγησε την μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου Αγία Ελένη στο σημείο όπου ήταν θαμμένος ο Σταυρός. 

Μάλιστα ο βασιλικός που μοιράζεται στους Ναούς μετά το τέλος τόσο του Εσπερινού όσο και της σημερινής Θείας Λειτουργίας αφού τοποθετηθεί σε νερό και βγάλει ρίζες μπορεί να φυτευτεί και να μείνει καταπράσινος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με Κατάνυξη Ο Πανηγυρικός Εσπερινός Για Τη Γιορτή Του Τιμίου Σταυρού
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5266736967672803461
item