Γιάννενα: Και πάλι στο προσκήνιο ο εφοδιασμός των καταστημάτων

Γιάννενα: Και πάλι στο προσκήνιο ο εφοδιασμός των καταστημάτων
Οι εταιρείες μεταφορών αναμένεται να ζητήσουν από τη νέα δημοτική αρχή να επανεξεταστεί η Κανονιστική απόφαση για τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης. 
Ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα, τους προηγούμενους μήνες τις εταιρείες μεταφορών της πόλης, επανέρχεται στο προσκήνιο, με αφορμή και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι εταιρείες μεταφορών της πόλης, αναμένεται να ζητήσουν άμεσα από το Δήμο Ιωαννιτών, να επανεξετάσει την Κανονιστική απόφαση με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας της διαδικασίας φορτοεκφόρτωσης και εφοδιασμού των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης και ειδικά στους πεζόδρομους.
Όπως επισημαίνουν, στην πράξη το μοντέλο που επιχείρησε να εφαρμόσει η πρώην δημοτική αρχή με την λειτουργία παρκίδων στάθμευσης για τα φορτοταξί σε διάφορα σημεία περιμετρικά των πεζόδρομων, απέτυχε στην πράξη για διάφορους λόγους.
Η εφαρμογή άλλωστε της καθολικής απαγόρευσης της κίνησης οχημάτων στους πεζόδρομους, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Νέσσερης, που εκπροσώπησε τις εταιρείες σε πολλές από τις συζητήσεις που έγιναν στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και λόγω του μποτιλιαρίσματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αφού οι παρκίδες είναι συνήθως κατειλημμένες από σταθμευμένα Ι.Χ και λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα εμπορεύματα από τις παρκίδες στα καταστήματα, από τους αχθοφόρους.
Μιλώντας χθες στο Ioannina TV, ο κ. Νέσσερης έκανε λόγο για μία κατάσταση που πρέπει να αλλάξει, μεταφέροντας την ελπίδα, ότι η νέα δημοτική αρχή θα δει με διαφορετικό μάτι το αίτημα του κλάδου και θα αποδεχθεί τις προτεινόμενες αλλαγές.
«Σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε με την πρώην δημοτική αρχή, εκφράσαμε τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας, χωρίς να εισακουστούμε.
Δυστυχώς, τόσο ο κ. Γκόλας όσο και η κα. Βασιλείου που χειρίστηκαν την υπόθεση κράτησαν αδιάλλακτη στάση παρότι προσκομίσαμε Κανονιστικές αποφάσεις που ισχύουν για την φορτοεκφόρτωση και τον εφοδιασμό των καταστημάτων σε άλλες πόλεις, με παρόμοια χαρακτηριστικά με των Ιωαννίνων. 
Το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κίνησης των οχημάτων για τη μεταφορά προϊόντων, εφαρμόστηκε μόνο στην πόλη μας και το κρίνουμε αποτυχημένο», ανέφερε ο κ. Νέσσερης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, oι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών προτίθενται να υποβάλλουν ένα νέο υπόμνημα με τα αιτήματά τους στη δημοτική αρχή, αντιπροτείνοντας την εφαρμογή ενός ωραρίου φορτοεκφόρτωσης για δύο ώρες το πρωί.
«Το καλύτερο που μπορεί να γίνει, είναι να πάμε σε ένα ωράριο 8.30-10.30 και η Τροχαία που ελέγχει σήμερα αν κυκλοφορούν ή όχι φορτοταξί στους πεζόδρομους να ελέγχει και να βεβαιώνει παραβάσεις όταν διαπιστώνει, ότι κάποιοι κινούνται στους πεζόδρομους σε ώρες που δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Και πάλι στο προσκήνιο ο εφοδιασμός των καταστημάτων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3462788815960202830
item