Μειώνεται η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών -Τι αλλάζει από το νέο έτος Μειώνεται η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών -Τι αλλάζει από το νέο έτος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μειώνεται η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών -Τι αλλάζει από το νέο έτος

Μειώνεται η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών -Τι αλλάζει από το νέο έτος

Η μείωση της φορολόγησης για εισοδήματα έως 10.000 θα «αγγίξει» και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα εμμείνει στην απόφασή του για επιβολή του χαμηλού συντελεστή φορολόγησης, ύψους 9%, για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Η απόφαση, πέρα από τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα αφορά μισθωτούς, αγρότες αλλά και συνταξιούχους. Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει η μείωση της φορολογίας στον προϋπολογισμό.

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μειωμένος κατά 1.300 ο φόρος για την πλειοψηφία
Με μια απλή μαθηματική πράξη αντιλαμβάνεται κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών θα έχει το 2021, οπότε θα γίνει η εκκαθάριση των εισοδημάτων του 2020, μείωση φόρου 1.300 ευρώ.

Αυτό θα συμβεί καθώς οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, άρα ο φόρος δεν θα υπολογίζεται με 22% αλλά με 9%. 

Αν αυτή η θετική παρέμβαση περιοριστεί, όμως, στη μείωση του συντελεστή, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν πλήρη επίγνωση ότι η «τρύπα» στον Προϋπολογισμό θα είναι χαώδης.

Σε μια παρόμοια ενέργεια είχε προβεί το διάστημα 2016 – 2017 και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον νόμο Κατρούγκαλου, που συνέδεε τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με το μηναίο εισόδημα.

Διαβάστε αναλυτικά στο economistas τί προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

epirusblog.gr
5 of 5
Μειώνεται η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών -Τι αλλάζει από το νέο έτος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4210248555829742547
Σχόλια
item