Πρέβεζα: Ενστάσεις για τις χαλικοστρώσεις στα χωριά του Δήμου Πρέβεζας στην οικονομική επιτροπή προς αποφυγή νοσηρών φαινομένων... Πρέβεζα: Ενστάσεις για τις χαλικοστρώσεις στα χωριά του Δήμου Πρέβεζας στην οικονομική επιτροπή προς αποφυγή νοσηρών φαινομένων... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ενστάσεις για τις χαλικοστρώσεις στα χωριά του Δήμου Πρέβεζας στην οικονομική επιτροπή προς αποφυγή νοσηρών φαινομένων...

Πρέβεζα: Ενστάσεις για τις χαλικοστρώσεις στα χωριά του Δήμου Πρέβεζας στην οικονομική επιτροπή προς αποφυγή νοσηρών φαινομένων...

Την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού της υπηρεσίας με τίτλο «Σ019 Εργασίες χαλικοστρώσεων και διαμορφώσεων αγροτικού δικτύου ΔΕ Λούρου και την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού της υπηρεσίας με τίτλο «Σ019 Εργασίες χαλικοστρώσεων και διαμορφώσεων αγροτικού δικτύου ΔΕ Ζαλόγγου, κλήθηκε να επικυρώσει με την ψήφο της η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας την περασμένη Πέμπτη, στην πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα σύνθεσή της.

Υπήρξαν ενστάσεις από μέλη της επιτροπής τόσο για τη διαδικασία ελέγχου των εργασιών, όσο και για τη λογική που διέπει την προτεραιοποίηση αυτών των έργων στα χωριά του Δήμου, προς αποφυγή παλαιών νοσηρών φαινομένων.

Η πρώτη υπηρεσία χωρίζεται σε τρεις ομάδες:
Τμήμα 1. Εργασίες στις Τοπικές Κοινότητες Λούρου Ωρωπού και Στεφάνης με προϋπολογισμό 13.922,72 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α)
Τμήμα 2. Εργασίες στις Τοπικές Κοινότητες Σφηνωτού Κοτσανοπούλου και Άνω Ράχης με προϋπολογισμό 13.044,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α)
Τμήμα 3. Εργασίες στις Τοπικές Κοινότητες Βρυσούλας, Ρευματιάς, Σκιαδά και Τρικάστρου με προϋπολογισμό 12.528,96 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α)
Η δεύτερη στις εξής:
Τμήμα 1. Εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο αγροτικό δίκτυο στις τοπικές κοινότητες Καναλίου - Καστροσυκιάς, Ν. Σινώπης - Αρχαγγέλου και Ν. Σαμψούντας με προϋπολογισμό 17.000,40€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α)
Τμήμα 2. Εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο αγροτικό δίκτυο στις τοπικές κοινότητες Βράχου - Λυγιάς, Ριζών και Χειμαδιού με προϋπολογισμό 13.999,91€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α)
Τμήμα 3. Εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο αγροτικό δίκτυο στις τοπικές κοινότητες Καμαρίνας, Κρυοπηγής, Μυρσίνης - Μεγαδένδρου και Εκκλησιών με προϋπολογισμό 13.999,60€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).
Ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση μεταξύ των μελών της επιτροπής:
Βασίλης Κωστούλας: “Ακριβώς ξέρει η υπηρεσία που θα γίνουν; Γιατί αν δεν ξέρει που θα είναι η υπηρεσία τα έργα, δε θα ξέρουμε τι θα παραλάβουμε, πού ακριβώς έγιναν οι εργασίες”.
Κώστας Ακρίβης: “Έπειτα από προτάσεις των Προέδρων θα γίνουν. Θα ζητήσουμε και από τους Προέδρους τις εισηγήσεις. Δεν προβλέπεται να υπάρχει επιβλέπων μηχανικός από την υπηρεσία”.
Βαγγέλης Ροπόκης: “Τα έχω ζήσει καλά αυτά. Η ερώτηση του κου Κωστούλα είναι πολύ καλή. Το παν είναι να ξεκινήσει να εργαστεί. Υπήρχαν φαινόμενα τα οποία δεν ήξερε κανείς τι γινόταν”.
Νίκος Γεωργάκος: “Ένα-ένα χωριό πηγαίνουμε με τα τοπικά συμβούλια και με την παρουσία του κόσμου. Θα εκλείψουν τέτοια φαινόμενα. Θα γίνει πλήρης καταγραφή και θα μπουν προτεραιότητες από τους πολίτες. Γνωρίζουν οι περισσότεροι τι θα γίνει στο χωριό τους. Να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία. Αποφασίζουν όλοι με το πρακτικό τους”.
Βασίλης Κωστούλας: “Είναι καλό να το γνωρίζουν οι επιβλέποντες. Και να ξέρει και αυτός που θα εργαστεί ότι θα πληρωθεί γι' αυτό που εμείς του είπαμε να κάνει”.
Γιώργος Νίτσας: “Ποιος βεβαιώνει ότι θα γίνουν οι εργασίες όπως πρέπει; Να υπάρχει μία βεβαίωση από τον Πρόεδρο ότι έγιναν αυτές οι εργασίες σε αυτούς τους δρόμους. Να πιστοποιεί ο Πρόεδρος ότι έγινε”.
Κώστας Ακρίβης: “Υπάρχει επιτροπή παραλαβής. Μπορεί να συνεπικουρεί και ο Πρόεδρος”.
Βαγγέλης Ροπόκης: “Πολλές φορές οι επιτροπές δεν πηγαίνουν καν να ελέγξουν τι παραλαμβάνουν”.
Κοσμάς Κορωναίος: “Βάζετε μία διαδικασία άλλη, την οποία δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε. Η διαδικασία είναι προβληματική, την έχουμε αντιμετωπίσει. Βάζετε όμως κάποια πράγματα μη λογικά. 
Ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να τους προστατεύει όλους. Και η υπογραφή που βάζει κάποιος τον ακολουθεί παντού. Πρέπει να προφυλάσσουμε και αυτόν που δεν ξέρει πού βάζει την υπογραφή του. Δεν πρέπει να κάνουμε πράγματα έξω από αυτά που λέει η νομοθεσία”.
Βασίλης Κωστούλας: “Αν το έργο δε γίνεται καλά, τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Για να προσφέρουμε υπηρεσία πραγματική στους δημότες και στα χωριά μας. Γιατί ο πολίτης εκεί μπορεί να μην έχει δρόμο να πάει στη δουλειά του. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτόν τον κόσμο;”.
Νίκος Γεωργάκος: “Η επιτροπή μαζί με τον Πρόεδρο θα πηγαίνει να ελέγχει κατά τη διάρκεια του έργου μία φορά”.
Γιώργος Νίτσας: “Αν ο Πρόεδρος παίρνει τον μηχανικό και του λέει να κάνει έναν άλλο δρόμο, τότε τι θα γίνει; Ο μηχανικός μπορεί να μη ξέρει τις ανάγκες... Εγώ λέω ότι πρέπει να ελέγχεται κάπως αν δουλεύει ή όχι. Εγώ χωρίς υπογραφή Προέδρου δε θα ψηφίσω”.
Κώστας Ακρίβης: “Ένας υπάλληλος δεν είναι εύκολο να ελέγξει τις εργασίες... Ο Πρόεδρος ξέρει καλύτερα”.
Βασίλης Κωστούλας: “Δε θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στην καλή θέληση του εργολάβου. Προεκλογικά σε χωριό μας έχουν κάνει καταγγελία ότι δε δούλευε φορτηγατζής και έπινε καφέ στην πλατεία όλη μέρα και μετά φαινόταν ότι δούλεψε”.
Τελικώς τα δύο θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα με τις παρατηρήσεις των κ.κ. Κωστούλα και Νίτσα.
Πηγή: atpreveza.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ενστάσεις για τις χαλικοστρώσεις στα χωριά του Δήμου Πρέβεζας στην οικονομική επιτροπή προς αποφυγή νοσηρών φαινομένων...
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3026020236653337628
Σχόλια
item