Μόρια: Οι μετανάστες έσπασαν όχημα της Πυροσβεστικής -«Εχουμε γυναίκα και παιδιά» διαμαρτύρονται οι πυροσβέστες

Μόρια: Οι μετανάστες έσπασαν όχημα της Πυροσβεστικής -«Εχουμε γυναίκα και παιδιά» διαμαρτύρονται οι πυροσβέστες
Εκτεταμένες φθορές προκλήθηκαν σε όχημα της πυροσβεστικής που βρέθηκε το απόγευμα στη Μόρια της Λέσβου προκειμένου να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και του μωρού της.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από τους ίδιους τους πυροσβέστες της Λέσβου, το όχημα της πυροσβεστικής φαίνεται να έχει σπασμένο το παρμπρίζ καθώς εξέρχεται από τον καταυλισμό στη Μόρια εφόσον σβήστηκε η φωτιά. 

Νωρίτερα προκλήθηκαν εκτεταμένες αναταραχές με τους άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να παρεμποδίζονται να κάνουν τη δουλειά τους.

Με σπασμένο παρμπρίζ βγήκε από τη Μόρια όχημα της Πυροσβεστικής
Με σπασμένο παρμπρίζ βγήκε από τη Μόρια όχημα της Πυροσβεστικής / Φωτογραφία: Facebook

Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Μόρια της Λέσβου
Δύο νεκροί, μια γυναίκα και ένα παιδί, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρυθμης κατάστασης στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).


Για άγνωστους λόγους, γύρω στις 5 το απόγευμα ξέσπασαν δυο φωτιές. Μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη «ζώνη 4», όπου σε διώροφους οικίσκους διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.

Κι ενώ η φωτιά στα ελαιοκτήματα σβήστηκε πολύ γρήγορα, η φωτιά στους οικίσκους του ΚΥΤ επεκτάθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα του όλου χώρου. Το σβήσιμο της δε έγινε μετ' εμποδίων. 

Μάλιστα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέτωπο δεχόμενοι επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι και κατέστρεψαν τουλάχιστον δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Μάλιστα, κατέστρεψαν οικίσκους και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια. 

Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να απελευθερώσουν τους κρατουμένους εκεί παραβατικούς κρατουμένους, αλλά αντιμετωπίσθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Κέντρο Κράτησης κάνοντας από μέσα χρήση νερού.

epirusblog.gr
5 of 5
Μόρια: Οι μετανάστες έσπασαν όχημα της Πυροσβεστικής -«Εχουμε γυναίκα και παιδιά» διαμαρτύρονται οι πυροσβέστες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3342214031106553350
item