Γιάννενα: Ατέρμονες συζητήσεις και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γιάννενα: Ατέρμονες συζητήσεις και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για μια ώρα το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο αναλώθηκε σε συζήτηση για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αντικατάσταση των λαμπτήρων LED και για το διαγωνισμό για τη λυματολάσπη που προχωρούσε η ΔΕΥΑΙ. 

Από τη διαδικασία προέκυψαν δύο συμπεράσματα: Το πρώτο η δυσκολία που θα υπάρχει εξαιτίας του «Κλεισθένη»- και παρά τις διορθωτικές παρεμβάσεις που έγιναν- για να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς χρονοτριβή και το δεύτερο η «σύμπλευση» των παρατάξεων Μπέγκα – Καλογιάννη σε μια σκληρή τακτική προς τη Δημοτική Αρχή.

Μπέγκας, Καλογιάννη κινούμενοι στην ίδια «γραμμή» ζήτησαν να γίνει συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για τους λαμπτήρες LED, με τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, να αναφέρει πώς είχε προειδοποιήσει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή μετά τις εκλογές να μη προχωρήσει το διαγωνισμό καθώς είχαν δεσμευτεί χρήματα από τον προϋπολογισμό και είχαν εκφραστεί αμφισβητήσεις για τη διαδικασία. 


Πρόσθεσε ακόμη πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει και θα υπάρξει καθολική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιδράσεις για την εκπροσώπηση των παρατάξεων στο νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, εξέφρασαν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την εισήγηση του Δημάρχου για τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τη Δημοτική Αρχή. Αυτά είναι οι Άρης Μπαρτζώκας, Στέφανος Μάντζιος, Γιώργος Αρλέτος, Φώτης Βάββας και Ελένη Ακονίδου. 


Από τους πολίτες προτάθηκαν οι Μ. Βαβάτσικος- Καλιόπη Αλεξίου. Επίσης από τους φορείς ο Δήμαρχος πρότεινε το ΤΕΕ, ενώ θα συμμετάσχει εκπρόσωπος εργαζομένων.

Οι παρατάξεις Μπέγκα και Καλογιάννη ζήτησαν μεγαλύτερη εκπροσώπηση και στη συνέχεια αναβολή της συζήτησης επειδή δεν είχαν έτοιμες προτάσεις. 


Τελικά αποφασίστηκε μια μικρή διακοπή, με σκοπό να γίνει διαβούλευση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης για τον ορισμό εκπροσώπων τους στη ΔΕΥΑΙ, αλλά και σε Πνευματικό Κέντρο, ΟΚΠΑΠΑ, Περιφερειακό Θέατρο.

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας αναμένονταν η συζήτηση του θέματος για την διαχείριση των απορριμμάτων, με την παρουσία εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ατέρμονες συζητήσεις και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 990636025780117273
item