Ζούλας: Σε τραγική οικονομική κατάσταση η ΕΡΤ Ζούλας: Σε τραγική οικονομική κατάσταση η ΕΡΤ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ζούλας: Σε τραγική οικονομική κατάσταση η ΕΡΤ

Ζούλας: Σε τραγική οικονομική κατάσταση η ΕΡΤ

Την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα οικονομικά της ΕΡΤ επισήμανε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης της εταιρείας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως «η ΕΡΤ σήμερα δεν έχει πόρους.


Για να το πω απλά, τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας». 

Παράλληλα ο κ. Ζούλας τόνισε την ανάγκη ανανέωση του προσωπικού χωρίς απολύσεις εξηγώντας πως «Από τους 2.200 μόνιμους εργαζόμενους μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών. Απαιτείται ανανέωση προσωπικού χωρίς απολύσεις».

Ο ίδιος σπεύδοντας να απαντήσει προκαταβολικά στο πώς είναι δυνατόν να γίνει αμερόληπτη η ΕΡΤ με πρόεδρο δημοσιογράφο που εως πρόσφατα είχε την ευθύνη του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού είπε «Δεν θα διακινδύνευα την επαγγελματική μου πορεία αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να επιτελέσει το συνταγματικό της καθήκον».

Ο κ. Ζούλας υπογράμμισε ότι το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Ελάχιστοι φίλοι και γνωστοί μου είπαν συγχαρητήρια. Οι περισσότεροι μου είπαν καλό κουράγιο και ορισμένοι συλλυπητήρια. 


Όχι άδικα. Η ΕΡΤ βρίσκεται στην καμπή της. Παραβίασε βάναυσα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Εντολή του πρωθυπουργού είναι και το αυτονόητο στοίχημα και το όραμα που έχουμε όλοι μας. 

Να γίνει η ΕΡΤ σύγχρονος ανεξάρτητος φορέας παρέχοντας ανεξάρτητη ενημέρωση και υψηλής ποιότητας προϊόντα. Στόχος σε λίγους μήνες από τώρα όταν συμβαίνει ένα κορυφαίο γεγονός να είναι αυτονόητη επιλογή των πολιτών να γυρίζουν τους δείκτες στην ΕΡΤ».

Την ανάγκη πλουραλιστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης σε συνδυασμό με την παραγωγή υψηλής ποιότητας τηλεοπτικά προϊόντα επισήμανε και ο προτεινόμενος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργος Γαμπρίτσιος.

Νωρίτερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλος Πέτσας τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η θωράκιση της αξιοπιστίας της ΕΡΤ με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων. 


Άνθρωποι με γνώση να αξιοποιήσουν το δυναμικό της ΕΡΤ – έμψυχο και υποδομές – για να δούμε αυτό που όλοι θέλουμε: υψηλού επιπέδου πολιτιστικό, ψυχαγωγικό αθλητικό περιεχόμενοι και ενημέρωση με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία».

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους κ.κ. Ζούλα και Γαμπρίτσιο η κυβέρνηση πρότεινε τους Νίκο Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη για μέλη της διοίκησης της εταιρείας.
epirusblog.gr
5 of 5
Ζούλας: Σε τραγική οικονομική κατάσταση η ΕΡΤ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2045182556312567243
Σχόλια
item