Γιάννενα: Πρωτοβουλία για μείωση των τελών στο αεροδρόμιο από τη Μ. Κεφάλα Γιάννενα: Πρωτοβουλία για μείωση των τελών στο αεροδρόμιο από τη Μ. Κεφάλα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πρωτοβουλία για μείωση των τελών στο αεροδρόμιο από τη Μ. Κεφάλα

Γιάννενα: Πρωτοβουλία για μείωση των τελών στο αεροδρόμιο από τη Μ. Κεφάλα

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μαζί με τα υπόλοιπα μικρά αεροδρόμια που είχαν μείνει εκτός παραχώρησης, επιβεβαίωσε η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, με αφορμή την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού.


Η κ. Κεφάλα, συνοδεύοντας τον υπουργό τουρισμού Χ. Θεοχάρη και τον υφυπουργό Μ. Κόνσολα, τόνισε τη σημασία της έναρξης των επαφών από την περιφέρεια Ηπείρου, καθώς, όπως είπε, ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης της πόλης αλλά και του νομού Ιωαννίνων, ενώ έκανε γνωστό πως κατέθεσε πρόταση για ελαχιστοποίηση ή και μηδενισμό ακόμη των τέλη προσγείωσης και παραμονής για τα αεροσκάφη τους χειμερινούς μήνες, με στόχο να δοθεί κίνητρο για περισσότερες πτήσεις, το διάστημα που είναι μικρότερη η επισκεψιμότητα.
Η κ. Κεφάλα κατέθεσε την πρόταση στον υπουργό Τουρισμού και πρόκειται να την καταθέσει και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. «Υπάρχει μια θετική αντιμετώπιση εκ πρώτης όψεως, είχε γίνει μια πρώτη ενημέρωση, ελπίζω να έχουμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε, ενώ σχετικά με τον αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, η κ. Κεφάλα σημείωσε: «Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για δέκα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και αυτό των Ιωαννίνων, γιατί βλέπουν τις δυνατότητες ανάπτυξης και τη ζήτηση που υπάρχει από τουριστικούς φορείς. Δεν έχει προχωρήσει κάτι για την ώρα, αυτό θα γίνει πιο μετά, αν γίνει».

Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρωτοβουλία για μείωση των τελών στο αεροδρόμιο από τη Μ. Κεφάλα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2123471495532166632
Σχόλια
item