Πρέβεζα: Ανακοινώσεις Δήμου Πάργας Πρέβεζα: Ανακοινώσεις Δήμου Πάργας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ανακοινώσεις Δήμου Πάργας

Πρέβεζα: Ανακοινώσεις Δήμου Πάργας
Την Τρίτη 01/10/2019 και ώρα 13:30 καλούνται τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων και πολίτες του Δήμου Πάργας που ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα ζώα, σε συνάντηση στο Δημαρχείο Καναλλακίου με σκοπό τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.

Ο Δήμαρχος Πάργας θα παρουσιάσει σκέψεις σχετικά με την καλύτερη αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την φιλοζωία και περιμένει προτάσεις, τόσο από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο όσο και από πολίτες, ώστε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουν την στρατηγική του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα.

Γραφείο Δημάρχου Πάργας

Ύστερα από επικοινωνία του Δήμου Πάργας με τους φορείς Ένωση Ξενοδόχων και Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάργας, αφού έγινε λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με την πτώχευση ενός από τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ευρώπης, THOMAS COOK, που δραστηριοποιείται και στην Πάργα, ανακοινώνουμε ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία των τουριστών που έχασαν την προγραμματισμένη πτήση τους καθώς και των ιδιοκτητών ως προς την οικονομική ζημιά που υπέστησαν.

Οι επαγγελματίες της εστίασης του Δήμου Πάργας ανταποκρίθηκαν και έδειξαν το φιλόξενο πρόσωπο των Ελλήνων επιχειρηματιών. Σε οποιαδήποτε ενέργειά τους ο Δήμος Πάργας θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης. 

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι πάντα διαθέσιμος σε προτάσεις που θα συντελέσουν στην αποκατάσταση της ηρεμίας στην τοπική τουριστική αγορά, καθώς και στην αντιμετώπιση της οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Γραφείο Δημάρχου Πάργας

H ETANAM AE OTA διοργανώνει την Τετάρτη 2/10/2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καναλάκι και ώρα 19.00 ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σχετικά με δράσεις που μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορούν «την τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων» (Μέτρο 19) και την «Στήριξη υλοποίησης πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα – Υπομέτρο 19.2). 

Οι δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα CLLD/LEADER ΠΑΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο αγροτικής ανάπτυξης.

Γραφείο Δημάρχου Πάργας

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ και ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ

     1. Σε σχέση με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και αφορούν στην αναστολή λειτουργίας του σταθμού του ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:
Άμεσα με την δημοσίευση της πληροφορίας υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ Ηπείρου και τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του Νομού Πρεβέζης κ. Στέργιο Γιαννάκη. Αντίστοιχη επικοινωνία υπήρχε και από μέλη των επιτροπών αγώνα που είχαν συγκροτηθεί πριν από τρία χρόνια και έθεσαν τότε τα θέμα της δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο και στελέχωσης για 24αωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας.

2.  Μετά από αυτή την επικοινωνία έχουμε να δηλώσουμε ότι από πλευράς των αρμόδιων θεσμικών παραγόντων που αναφέρθηκαν πάρα πάνω, υπήρχε ρητή δήλωση-δέσμευση ότι αυτές οι πληροφορίες δεν ευσταθούν, αλλά αντίθετα υπάρχει πρόθεση για πλήρη στελέχωση του Σταθμού του Μεσοποτάμου στο άμεσο μέλλον.
      3.  Ο σταθμός ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου στον χρόνο που λειτουργεί βοήθησε να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας στους πολίτες του Φαναρίου και της Πάργας και τους πολυπληθείς επισκέπτες ,για τα προβλήματα υγείας που απαιτούσαν άμεση επέμβαση. Επίσης όλοι γνωρίζουν συμβάντα που σώθηκαν ζωές από αυτή την δράση του ΕΚΑΒ και των διασωστών του.
     4.  Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα και δεν θα δεχτούμε ένα κεκτημένο που αφορά την ζωή και την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας να αναιρεθεί. Θα πράξουμε τα δέοντα ,όπως κάναμε και στο παρελθόν ,για να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την υπηρεσία Υγείας στον Δήμο μας.

Με αφορμή αυτή την ευκαιρία να θυμίσουμε, ότι βρίσκεται σε γραφειοκρατική εκκρεμότητα η διαδικασία πρόσληψης γιατρών ,στα Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Ζητάμε την άμεση επίλυση αυτών των ζητημάτων και την πρόσληψη των γιατρών, η οποία θα δημιουργήσει δυνατότητα για 24ωρη λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας.

Ο Δήμαρχος Πάργας
Ζαχαριάς Νίκος

Οι ομάδες Πρωτοβουλίας για τα Κ.Υ.Καναλακίου και Πάργας.

Γραφείο Δημάρχου Πάργας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ανακοινώσεις Δήμου Πάργας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2147540718471284159
Σχόλια
item