Οι εκπληκτικές βραχογραφίες των Αβορίγινων [Εικόνες]

Αβορίγινες (Αborigines) Οι αυτόχθονες κάτοικοι της Αυστραλίας
Οι ανθρωπολόγοι συγκλίνουν στην άποψη ότι οι πρώτοι άνθρωποι που ήρθαν στην Αυστραλιανή ήπειρο ξεκίνησαν από τη ΝΑ Ασία και έφτασαν κατά κύματα.
Παρ’ ότι δεν υπάρχουν σαφείς αρχαιολογικές μαρτυρίες για το πότε έγιναν οι πρώτες αφίξεις, υπολογίζεται ότι αυτό έγινε τουλάχιστον πριν από 50-60.000 χρόνια και ότι πριν από 40.000 χρόνια είχαν ήδη εγκατασταθεί τόσο σε παράκτιες περιοχές όσο και στην ενδοχώρα, στην έρημο αλλά και σε μη ερημικές περιοχές, και ανέπτυξαν πολύ στενή σχέση με τη γη και το φυσικό περιβάλλον.
Οι κοσμολογικές τους πεποιθήσεις στηρίχτηκαν κυρίως στο Όνειρο – την πεποίθηση δηλαδή ότι στο απώτατο παρελθόν, σε έναν ονειρικό κόσμο, κάποια μυθικά όντα δημιούργησαν τη γη και το φυσικό περιβάλλον και στη συνέχεια μεταμορφώθηκαν σε πνεύματα που υπάρχουν παντού, ακόμη και μέσα σε κάθε άνθρωπο και μεσολαβούν μεταξύ των ζώντων και των νεκρών προγόνων τους με τη βοήθεια των ονείρων.
Η ενότητα αυτή μεταξύ φύσης, γης και ανθρώπου εκφράστηκε με τον τοτεμισμό, ένα πολύπλοκο σύστημα θρησκευτικών δοξασιών και λειτουργιών που αποδίδει ιερότητα σε φυσικά αντικείμενα, τα οποία ονομάζονται τοτέμ. 
Στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τελετουργίες έχει την πηγή της και η τέχνη των Αβορίγινων, κυρίως η ζωγραφική, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας, η ζωγραφική σε βράχους και σε φλοιούς δέντρων – επέζησε έως και σήμερα
Η τέχνη των Αβορίγινων περιλαμβάνει γλυπτική, τοιχογραφία, ζωγραφική στους φλοιούς των δέντρων και βραχογραφία
Δείτε τις εκπληκτικές βραχογραφίες τους:
epirusblog.gr
5 of 5
Οι εκπληκτικές βραχογραφίες των Αβορίγινων [Εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5980260585967589688
item