Γιάννενα: Στη Βουλή η ποιότητα των υδάτων της λίμνης Γιάννενα: Στη Βουλή η ποιότητα των υδάτων της λίμνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στη Βουλή η ποιότητα των υδάτων της λίμνης

Γιάννενα: Στη Βουλή η ποιότητα των υδάτων της λίμνης
Θέματα που ενδιαφέρουν τον νομό Ιωαννίνων θα τεθούν προς συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής μετά από εισήγηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργου Αμυρά.
Η ποιότητα των υδάτων της λίμνης Παμβώτιδας ως φυσικού οικότοπου και πυρήνα βιοποικιλότητας, η προστασία και  διαφύλαξη των ορεινών όγκων με την αξιοποίηση των ενδημικών και  αρωματικών φυτών,  οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και η κλιματική αλλαγή που επηρεάζει ήδη τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες στην Ήπειρο, όπως τη μελισσοκομία, αποτελούν μέρος της θεματολογίας που πρότεινε ο βουλευτής.
Εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας θα κληθούν να συμμετάσχουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία της Επιτροπής Περιβάλλοντος έτσι ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στις εξελίξεις. 
 «Τα Γιάννενα και γενικότερα η Ήπειρος διαθέτουν  τεράστιο φυσικό πλούτο και εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να αναδειχθούν με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου» δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στη Βουλή η ποιότητα των υδάτων της λίμνης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4568379551938200132
Σχόλια
item