Ο Ξαβιέ Μπέτελ εξευτέλισε τον Μπόρις Τζόνσον -Ο Βρετανός δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου [βίντεο]

Ο Ξαβιέ Μπέτελ εξευτέλισε τον Μπόρις Τζόνσον -Ο Βρετανός δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου [βίντεο]

Κοινές δηλώσεις με τον… εαυτό του έκανε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ, αφού ο Μπόρις Τζόνσον προτίμησε να μην εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους. Παρόλα αυτά, ο Μπέτελ του τα έψαλε κανονικά.

Διαδηλωτές κατά του Brexit γιούχαραν τον Τζόνσον, την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός έφευγε από το γεύμα εργασίας που είχε νωρίτερα τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Λίγη ώρα αργότερα, εξαιτίας των διαδηλωτών, αποφάσισε να μην πάει στη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί να δώσει με τον Μπέτελ.

Οι δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών θα γίνονταν σε ανοιχτό χώρο και η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε να μεταφερθούν εντός κτιρίου, μακριά από τους διαδηλωτές. Ομως, σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου απέρριψε το αίτημα.

Βίντεο: Η στιγμή που γιουχάρουν τον Τζόνσον



Ο Μπέτελ τα έψαλε στον Τζόνσον
Παρά την απουσία του Μπόρις Τζόνσον, ο Ξαβιέ Μπέτελ του τα έψαλε κανονικά για τις κινήσεις του στο Brexit, κάνοντας δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αμφισβήτησε τους συνεχείς ισχυρισμούς του Λονδίνου ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις για το Brexit.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα από λόγια. Χρειαζόμαστε ένα νομικά λειτουργικό κείμενο προκειμένου να εργαστούμε σε αυτό το συντομότερο δυνατόν, εάν θέλουμε να τηρήσουμε την προθεσμία του Οκτωβρίου», τόνισε ο Ξαβιέ Μπέτελ. «Ο χρόνος περνάει, σταματήστε να μιλάτε, ενεργείστε», διεμήνυσε στον Τζόνσον και υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν ευθύνεται για το χάος στο Βrexit.

«Μια παράταση αποτελεί επιλογή μονάχα όταν εξυπηρετεί έναν σκοπό», είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, χαρακτηρίζοντας εφιάλτη την αβεβαιότητα για το Brexit.

«Δεν μπορείς να κρατάς το μέλλον όμηρο για εσωκομματικά πολιτικά οφέλη», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε ότι το Λονδίνο δεν έχει ρίξει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση. «Μην κάνετε την Ευρωπαϊκή Ένωση τον κακό της ιστορίας», είπε ακόμη ο Μπέτελ, ανεβάζοντας τους τόνους.

Τι είπε ο Τζόνσον για την απουσία του
Παρόλα αυτά, ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι υπάρχει καλή πιθανότητα συμφωνίας για το Brexit, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κινητοποιηθεί. Υποστήριξε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για συμφωνία ως τις 17-18 Οκτωβρίου, την ημερομηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οταν ρωτήθηκε για την απουσία του από τη συνέντευξη Τύπου με τον Μπέτελ, ο Τζόνσον αναφέρθηκε στη συγκέντρωση κατά του Brexit. «Θα υπήρχαν ξεκάθαρα πολλά γιουχαΐσματα και πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μας θα πνίγονταν (από τον θόρυβο)», είπε.


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ξαβιέ Μπέτελ εξευτέλισε τον Μπόρις Τζόνσον -Ο Βρετανός δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4087884605938533992
item