ΚΚΕΑ Άρτας: Καταγγελία Για Τα Κέντρα Υγείας Του Νομού

ΚΚΕΑ Άρτας: Καταγγελία Για Τα Κέντρα Υγείας Του Νομού

Ανακοίνωση - καταγγελία
Ανάπτυξη για ποιον; – Το παράδειγμα του κέντρου υγείας Βουργαρελίου


Μετά τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης στην μεταμνημονιακή εποχή, τα γεγονότα πολύ γρήγορα ήρθαν να διαψεύσουν τις φρούδες ελπίδες που προσπάθησε να δημιουργήσει. 


Δεν μπορούν να κρύψουν ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα έρχονται και είναι μπροστά μας. Το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση που ακολουθεί την ίδια πολιτική «ανάπτυξης» για το λαό, είναι η διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων. 

Η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι μια προσωρινή πολιτική που επιβάλλεται μόνο από τους δανειστές, το γνωστό κουαρτέτο, λόγω της υπερχρέωσης του κράτους, είναι πολιτική καθαρής στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό και ζητούν να επιταχυνθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, η ελληνική άρχουσα τάξη.

Η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη μπορεί να έρθουν, θα γίνει όμως με τη σφαγή του λαού, με φθηνή εργατική δύναμη, δηλαδή με μισθούς πείνας, με απαράδεκτες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με ιδιωτικοποίηση  της υγείας και της παιδείας, με συνεχή φοροαφαίμαξη του λαού για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.


Ένα πρώτο δείγμα της ανάπτυξης που εννοούν και το τι θα επιφέρει για τους εργαζόμενους είναι και η λειτουργία των κέντρων υγείας :


ΚΥ Βουργαρελίου: δεν υπάρχει ούτε ένας  ειδικευμένος μόνιμος ιατρός και η λειτουργία του στηρίζεται αποκλειστικά στους αγροτικούς γιατρούς. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΥ Αγνάντων, όπου υπάρχει έλλειψη  ιατρών σε βασικές ειδικότητες (γενικοί ιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι και ιατροί άνευ ειδικότητας)


ΚΥ Άρτας: όχι μόνο δεν έχει μόνιμη στέγαση, αλλά φιλοξενείται στο παλαιό νοσοκομείο, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί ως κέντρο αποκατάστασης, και οι υπηρεσίες του είναι διασπασμένες σε τρία σημεία της πόλης.  Είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες (παθολόγοι, καρδιολόγοι) που δημιουργήθηκαν μετά την απόλυση των ιατρών του ΙΚΑ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι υπάρχοντες ιατροί, στριμώχνονται δυο- δυο σε κοινά ιατρεία, εξετάζοντας ταυτόχρονα ασθενείς. Υπάρχει έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή και δεν εγκρίνονται κονδύλια για θέρμανση το χειμώνα.


Απόλυση των  εργολαβικών καθαριστριών των  ΚΥ


Η μη συντήρηση των ασθενοφόρων, έχει σαν συνεπεία να βγαίνουν εκτός λειτουργιάς


Διεκδικούμε:
Άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου, Αγνάντων και Άρτας
Την επαναπρόσληψη των  εργολαβικών καθαριστριών από την ΥΠΕ, με μετατροπή τους σε μόνιμο προσωπικό
Όχι στην ανακύκλωση της ανεργίας και την εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων.
Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, όχι στην υποβάθμιση του ΕΣΥ, όχι στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων
Δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία για όλους
epirusblog.gr
5 of 5
ΚΚΕΑ Άρτας: Καταγγελία Για Τα Κέντρα Υγείας Του Νομού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4106686691520493217
item