Καυγάς κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ Καυγάς κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καυγάς κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Καυγάς κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Καυγά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και η επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση μειώνει τα φορολογικά βάρη χωρίς καμία καθυστέρηση. 

Η Κουμουνδούρου προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει τη μείωση του φόρου και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλώνεται σε πανηγυρισμούς αντί να σκέφτεται πως θα δρομολογήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις...

Οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία ευχήθηκε... περαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Όλοι οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περαστικά!», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών στην δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ.

Με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε σε ανάρτησή του ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς χρονοτριβές στην υλοποίηση της κεντρικής δέσμευσής της για μείωση των φορολογικών βαρών. 

Θυμίζει μάλιστα πως το εν λόγω μέτρο είχε εξαγγελθεί για το 2020 αλλά νομοθετήθηκε φέτος. 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του πρωθυπουργού ανέφερε: «Το εξαγγείλαμε για το 2020. Το νομοθετήσαμε φέτος. Και σήμερα 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπορούν να δουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους. 


Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την Κυβέρνησή μας. Την υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνουν εφικτές οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία

Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. 


Τότε η ΝΔ χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης "παροχολογία" και "δημοσιονομικό εκτροχιασμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. 


Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ.

Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. 

Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται. Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.
epirusblog.gr
5 of 5
Καυγάς κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4225509709684585292
Σχόλια
item