Γιάννενα: Τιμήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών η μνήμη των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι Γιάννενα: Τιμήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών η μνήμη των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τιμήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών η μνήμη των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι

Αποτέλεσμα εικόνας για Τιμήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών η μνήμη των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι

Εκδήλωση μνήμης για την 71η επέτειο από την εκτέλεση των συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και η Ευτυχία Πρίντζου, το καλοκαίρι του 1948 κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Δήμος Ιωαννιτών στο χώρο του μνημείου στο Σταυράκι.

Η σεμνή και συνάμα συγκινητική τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μάξιμο και κατάθεση στεφάνων.


Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, ενώ ο νέος δήμαρχος Μ. Ελισάφ στην ομιλία του αναφερόμενος στη μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας μας, τόνισε μεταξύ άλλων: «την αδελφοκτόνα πράξη του άλλοτε να την αντικαταστήσουμε με μια πράξη ενότητας του σήμερα. 


Μια πράξη ειρηνικής συνύπαρξης όπου ο ιός του μίσους οριστικά θα αποκλειστεί από την οποιαδήποτε επίλυση διαφορών στη νεώτερη πολιτική ζωή μας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας. 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας Τότε το αιωνία η μνήμη τους γίνεται ένας σημερινός οδοδείκτης της θυσίας τους».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τιμήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών η μνήμη των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7048731612792012952
Σχόλια
item