Το χαβά του ο Ερντογάν: Ο «Πορθητής» ξεκινά νέα γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Το χαβά του ο Ερντογάν: Ο «Πορθητής» ξεκινά νέα γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη το μπαράζ των προκλήσεων με το γεωτρύπανο «Πορθητής» να ετοιμάζεται για δεύτερη γεώτρηση μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ένα 24ωρο μετά τους ωμούς εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν ότι θα πλημμυρίσει Ελλάδα και Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες, ο «Πορθητής» προχώρησε χθες τα ξημερώματα στον ονομαζόμενο στόχο «Αλάνια-2», που απέχει περίπου 3,5 ναυτικά μίλια βόρεια του σημείου που πραγματοποίησε γεώτρηση κατά το τετράμηνο από τις 3 Μαΐου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου.

Ο «Πορθητής» βρίσκεται τώρα 45 ναυτικά μίλια δυτικά της Πέγειας και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Άγκυρας η νέα γεώτρηση θα διαρκέσει 56 ημέρες μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

«Γιαβούζ» και «Μπαρμπαρός» συνεχίζουν τις παράνομες δραστηριότητες
Στο μεταξύ το έτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το «Γιαβούζ» συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές του εντός της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα νότια του ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα και φαίνεται ότι ξεπέρασε κάποια τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις παράνομες σεισμογραφικές έρευνες στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ το δεύτερο σεισμογραφικό που έστειλε στην ανατολική Μεσόγειο Τουρκία , το «Oruc Reis», παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας. 

Σε χθεσινή ομιλία του στην Άγκυρα ο Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει και τρίτο γεωτρύπανο, που θα στείλει στην ανατολική Μεσόγειο για να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες εταιρείες.
epirusblog.gr
5 of 5
Το χαβά του ο Ερντογάν: Ο «Πορθητής» ξεκινά νέα γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6692318236889860817
item