Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ: Στην κορυφή της ατζέντας οι αμερικανικές επενδύσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ: Στην κορυφή της ατζέντας οι αμερικανικές επενδύσεις

Τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας – ΗΠΑ αναμένεται να επαναβεβαιώσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη σήμερα στις 18.30 ώρα Νέας Υόρκης (01:30 ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας), παρουσία των συζύγων των δύο ηγετών.

Επίσης, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή.

Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των αμερικανών επενδυτών.

Συναντήσεις με επενδυτές και Ζόραν Ζάεφ

Άλλωστε, η ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού την Τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο της οικονομίας και των συναντήσεων με ξένους επενδυτές.


Συγκεκριμένα, στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. 

Νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις επαφές με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Edi Rama, τον Hashim Thaci και τον Aleksander Vucic, συναντά αυτή την ώρα τον Ζoran Zaev , ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison (11.30 τοπική ώρα).

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορίσθηκε τελικά για αύριο στις 16.45'  ώρα Ελλάδας.
epirusblog.gr
5 of 5
Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ: Στην κορυφή της ατζέντας οι αμερικανικές επενδύσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2500525512404611488
item