Γιάννενα: Ανοίγει ο δρόμος για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο Γιάννενα: Ανοίγει ο δρόμος για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανοίγει ο δρόμος για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο

Γιάννενα: Ανοίγει ο δρόμος για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο

Στη σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης που θα υποβληθεί για έγκριση στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στο Κάστρο, όπως προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, θα προχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών.

Οι βασικοί άξονες της σύμβασης αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου με την συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, του αντιδημάρχου έργων Γιώργου Αρλέτου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφου, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου.

Το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο των Ιωαννίνων έχει προβλεφθεί στο ΒΑΑ και μετά την οριστικοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, στην οποία εκτός από τον δήμο και το υπουργείο θα μετέχει και η περιφέρεια Ηπείρου, θα μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για την δημοπράτηση των παρεμβάσεων που προβλέπονται.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι σκοπός είναι να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς, ώστε να περάσουν τα έργα σε φάση υλοποίησης και να διασφαλιστεί η ολοκλήρωσή τους εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ.

Χαρακτήρισε ουσιαστική και γόνιμη την συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τόνισε ότι η συμμετοχή της περιφέρειας Ηπείρου θα βοηθήσει σημαντικά στην προώθηση των έργων.

Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες του δήμου, η διεύθυνση Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων, θα προχωρήσουν άμεσα στην σύνταξη του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης ώστε μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά ζητήματα για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο «Πάρκο Πολιτισμού» είναι τέσσερις και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια.

Πρόκειται για δράσεις αποκατάστασης των Οθωμανικών Λουτρών και αναβάθμισής τους για δυνατότητα επίσκεψης, ανάδειξης και προστασίας του Δημοτικού Μουσείου Ιωαννίνων, το Τζαμί Ασλάν Πασά, της ΒΑ Ακρόπολης, ανάδειξης της Οθωμανικής Βιβλιοθήκης ως κέντρο προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση πολυμέσων και διασύνδεσης, ανάπλασης, αναβάθμισης και ανάδειξης κοινόχρηστων χώρων, υφιστάμενου δικτύου πεζόδρομων, κοινόχρηστων οδών και πλατειών.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοίγει ο δρόμος για το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2911370956152294048
Σχόλια
item