Γιάννενα: Η υπερφόρτωση δομών όπως του Κατσικά δεν είναι λύση

Γιάννενα: Η υπερφόρτωση δομών όπως του Κατσικά δεν είναι λύση
Την ανησυχία της εκφράζει για το προσφυγικό η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», η παράταξη της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αύξησαν κατά πολύ τον αριθμό των προσφύγων στον Κατσικά.
Η παράταξη είχε κληθεί ως Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και είχε ασκήσει θετικές πολιτικές.
«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την χωρίς μέτρο μεταφορά προσφύγων από περιοχές που όντως υπάρχει υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα, σε αντίστοιχες που μέχρι σήμερα υπήρχε μια υποδειγματική διαχείριση χάρη και στις ενέργειες της δικής μας Δημοτικής Αρχής. 
Ακριβώς επειδή κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτό το φλέγον ζήτημα στις πιο έντονες στιγμές του, γνωρίζουμε ότι η αποσυμφόρηση καταυλισμών σε περιοχές όπως η Μόρια αλλά και άλλων στα νησιά της Ελλάδας είναι αναγκαία. 
Γνωρίζουμε όμως ότι η υπερφόρτωση άλλων δομών όπως αυτός του Κατσικά δεν είναι λύση, αλλά απλή μεταφορά του προβλήματος», τονίζεται και προστίθεται: 
«Ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε σε έναν πολύ δύσκολο και ευαίσθητο τομέα ότι μπορούμε όχι απλά να τα καταφέρουμε, αλλά να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση.
Οι προσπάθειες μας άλλωστε αναγνωρίστηκαν από πολλούς φορείς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ο οποίος βράβευσε τον τότε Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα, τονίζοντας ότι τα Ιωάννινα αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα εφαρμοσμένης πολιτικής για το προσφυγικό ζήτημα. 
Αποκορύφωμα της αναγνώρισης των προσπαθειών και των αποτελεσμάτων αποτέλεσε η δημόσια δήλωση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χρήστου Στυλιανίδη ο οποίος δήλωσε “Ξέρουμε πως στα Ιωάννινα  γίνεται εξαιρετική δουλειά και πως τα κονδύλια στην περιοχή πιάνουν τόπο”, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη πόλη στο πλαίσιο διαλόγου με Έλληνες πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης». 
Η παράταξη δηλώνει να συμβάλλει σε λύσεις εκ νέου:
«Παρακολουθούμε τις συνέπειες και τα αποτελέσματα των αποφάσεων που λαμβάνονται σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, εκφράζουμε όμως τη βαθιά μας ανησυχία πως αν αυξηθεί ο προσφυγικός πληθυσμός στη περιοχή, όπως έγινε προ ημερών, θα απορυθμίσει κάθε προσπάθεια που συλλογικά έχει επιτευχθεί.
Εμείς ως παράταξη είμαστε εδώ να συμβάλλουμε με κάθε μέσο, έχοντας πια την εμπειρία πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό ζήτημα».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η υπερφόρτωση δομών όπως του Κατσικά δεν είναι λύση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6378013087744876985
item