Αγρια επεισόδια στη Μόρια: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών -Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Αγρια επεισόδια στη Μόρια: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών -Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αγρια επεισόδια στη Μόρια: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών -Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Αγρια επεισόδια στη Μόρια: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών -Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, όπου περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι.

Σύμφωνα με τον ANT1, η κατάσταση είναι τεταμένη αφού έχει ξεσπάσει πετροπόλεμος και οι μετανάστες συγκρούονται μεταξύ τους. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις.

Ακόμη, η ιστοσελίδα «Στο Νησί» μεταδίδει πως επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αιτούντων άσυλο και της Αστυνομίας μετά από διαμαρτυρία των ασυνόδευτων ανήλικων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της πτέρυγας ανηλίκων. Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, με επικεφαλής τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα Φιλίπ Λεκλέρκ, βρίσκεται στη Μόρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Μόρια
«Σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια δημιουργήθηκε ένταση από ομάδα (50) περίπου ανήλικων που προέβαλαν ως αίτημα την άμεση αποχώρηση τους από το Κέντρο.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για την εξομάλυνση της κατάστασης και όταν το προσωπικό της Ο.Π.Κ.Ε. δέχτηκε επίθεση, έγινε χρήση ενός δακρυγόνου για την απώθηση των ατόμων. Ακολούθως αφού περιορίσθηκαν σε ασφαλή χώρο, ομάδα διαπραγμάτευσης συζητά μαζί τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

epirusblog.gr
5 of 5
Αγρια επεισόδια στη Μόρια: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών -Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 286843944740331856
Σχόλια
item