Γιάννενα: Μία μεγάλη διοργάνωση στην εκκίνηση

Γιάννενα: Μία μεγάλη διοργάνωση στην εκκίνηση
Μόνο… γρουσούζικη δεν είναι η 13η διοργάνωση του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης των Ιωαννίνων, που υποδέχεται από σήμερα και για τρεις ημέρες, χιλιάδες έλληνες και ξένους δρομείς για τον μεγάλο αγώνα των 30 χλμ, στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και σήμερα Παρασκευή στις 20.30 στην πλατεία Μαβίλη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης. 
Η καρδιά των αγώνων βέβαια θα αρχίσει να χτυπά το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με αγώνες για όλους: Από την απαιτητική διαδρομή των 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας και τα 10 χλμ. την Κυριακή μέχρι τα 5 χλμ., το Family Run, τον Παραλίμνιο Δρόμο για ΑμεΑ και το Μαμά – Καρότσι το απόγευμα του Σαββάτου.
Ως μια δρομική επανάσταση χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης ο διευθυντής της διοργάνωσης Ηλίας Σπυριούνης, στο πλαίσιο της κεντρικής συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο ΟΑΣΙΣ, όπου θα φιλοξενηθεί το βράδυ του Σαββάτου το Melissa Pasta Party.
«Ο Γύρος Λίμνης είναι μία δρομική επανάσταση, γιατί έχει καταφέρει να βάλει στο δρομικό καλεντάρι τα Ιωάννινα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 
Κατά τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, όταν έγινε το rebranding με νέο σήμα, νέο σλόγκαν και νέα, ανανεωμένη ομάδα, η διοργάνωση επανασυστήθηκε στο κοινό, με στόχο ο Γύρος Λίμνης, κλείνοντας τα 15 του χρόνια το 2021, που είναι επετειακό έτος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, να γίνει ο επίσημος δρόμος 30 χλμ. της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά και μοιράστηκε τη χαρά και την ικανοποίηση όλης της ομάδας του Γύρου Λίμνης, γιατί «το κοινό όραμά τους αγκαλιάζεται από όλη την πόλη, αντέχει στο χρόνο, πραγματοποιείται και εξελίσσεται».
Στην αρχή της προσπάθειας θέλησε να επιστρέψει η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της. «Αυτό που κάνει τον Γύρο Λίμνης διαφορετικό, είναι οι άνθρωποι. 
Ξεκινήσαμε με ένα όραμα και ρομαντισμό, καταφέρνοντας να μεγαλώσουμε αυτή την οικογένεια πάρα πολύ. Πλέον δεν είμαστε μόνο οι άνθρωποι του Ποσειδώνα, αλλά πλέον έχουμε φίλους και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα», τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων θα είναι ξεχωριστός. 
Αρωγοί 
Αρωγός και του φετινού Γύρου Λίμνης, αλλά και κάθε άλλης αθλητικής διοργάνωσης που ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα είναι ο δήμος Ιωαννιτών, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ.
Ο κ. Ελισάφ σημείωσε τη σημαντική συμβολή του δήμου στη διοργάνωση, θέτοντας σε πλήρη ενεργοποίηση όλες τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς και κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση. 
Για έναν θεσμό για την πόλη των Ιωαννίνων μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, εστιάζοντας στην εξέλιξη του αγώνα.  
Χορηγοί
Άρρηκτο κομμάτι του Γύρου Λίμνης είναι ο μεγάλος χορηγός Βίκος Α.Ε., καθώς είναι στο πλευρό της διοργάνωσης από το ξεκίνημά της πριν 13 χρόνια. Για ένα μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό event μίλησε ο Media & Communication Manager της Βίκος Α.Ε. Αντώνης Χατζηγεωργίου, ο οποίος εστίασε στην εξέλιξη του αγώνα. 
«Η Βίκος Α.Ε. και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος δε θα μπορούσαν να μη συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο ως ένας χορηγός, αλλά ως ένας συνεργάτης ανθρώπων, που θέλουν να πάνε μπροστά τα Γιάννενα και να αναδείξουν το σύμβολό τους, τη λίμνη», ανέφερε και σημείωσε τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του Γύρου Λίμνης.
Με αναβαθμισμένο ρόλο στηρίζει φέτος τη διοργάνωση ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», καθώς είναι επίσημος χορηγός του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. «Η Πίνδος, έχοντας γνώμονα την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, δηλώνει παρών σε όλα τα αθλητικά δρώμενα στην πόλη και βοηθά με κάθε τρόπο. 
Τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, που παράγονται στην “Πίνδο”, είναι καθημερινά στο διαιτολόγιο όλων των αθλητών, επομένως η σχέση μας με την άθληση είναι πολύ στενή», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Α.Π.Σ.Ι «Πίνδος» Δημήτρης Τζίμας.
Αθλοθέτης και του φετινού αγώνα, για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία θα απονείμει χρηματικά βραβεία στους τρεις πρώτους και τις τρεις πρώτες του αγώνα των 30 χλμ. 
Ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Βουγιούκας τόνισε πως η Τράπεζα Ηπείρου, ως τράπεζα των Ηπειρωτών, στηρίζει την κοινωνία και το αθλητικό ιδεώδες. «Η Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες», τόνισε και έδωσε ραντεβού την Κυριακή στις απονομές.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία μεγάλη διοργάνωση στην εκκίνηση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9192847186848043155
item