Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Δεν κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη

Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Δεν κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη
Στην απόφαση να μην κατακυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη λυματολάσπη και τη διαχείρισή της από τον ανάδοχο, προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ. 
Υπενθυμίζουμε πως το θέμα της λυματολάσπης αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης και σε πολιτικό αλλά και σε συμβολικό επίπεδο, αφού λόγω καθυστέρησης στην έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων από το υπ. Εσωτερικών δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων στους ΟΤΑ.
Η απόφαση να μην κατακυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού προέκυψε μετά από εισήγηση του πρώην Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΙ, Θωμά Μπέγκα.
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα επισημαίνει πως η δημοτική αρχή κυνηγά φαντάσματα, όταν αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν «στημένοι» διαγωνισμοί.
Έτσι, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ελισάφ ότι επέλεξε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα, κάτι που έκανε με τους λαμπτήρες Led και επανέλαβε με τη διαχείριση της λυματολάσπης.
«Με αναξιόπιστα ποσοτικά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις, βασιζόμενη σε έωλα επιχειρήματα προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα διαπλοκής και αδιαφάνειας στοχεύοντας τη δική μας Δημοτική Αρχή και παράταξη. 
Αν και έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αυτό που όλη η κοινωνία γνωρίζει, ότι δηλαδή η απομάκρυνση της λυματολάσπης, ένα πρόβλημα που κληρονομήσαμε, είναι μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας, η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν καταλαβαίνει και κυνηγάει φαντάσματα, στημένους διαγωνισμούς και δεν ξέρουμε τι άλλο ακόμα.
Για την ιστορία η τιμή μονάδος ανά τόνο του μειοδότη μέσω του διαγωνισμού είναι η μικρότερη που έχει πάρει η ΔΕΑΥΙ από όλους τους αντίστοιχους διαγωνισμούς, οι οποίοι διαχρονικά πραγματοποιούνταν από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ με αυτόν τον τρόπο (τιμή μονάδος ανά τόνο). 
Επίσης η αποζημίωσή του θα γινόταν με βάση την επιμέτρηση των ποσοτήτων που θα απομάκρυνε στην πράξη με την επίβλεψη των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει μεταθέτοντας την ευθύνη στο εξής στη νέα διοίκηση της επιχείρησης και του δήμου.
«Κλείνοντας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που με την τελευταία της ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή δήλωσε ότι τα θέματα της ΔΕΥΑΙ θα συζητηθούν στο κυρίαρχο Όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζουμε όμως να απορούμε γιατί δεν δηλώνει το ίδιο σε σχέση με το διαγωνισμό για τους λαμπτήρες led και επιμένει να παίρνει αποφάσεις σε ένα όργανο με επίπλαστη πλειοψηφία, την Οικονομική Επιτροπή», καταλήγει η ανακοίνωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Δεν κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη λυματολάσπη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6604098421999864167
item