Άρτα: Δωρεάν είσοδος σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας Άρτα: Δωρεάν είσοδος σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δωρεάν είσοδος σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της ΆρταςΆρτα: Δωρεάν είσοδος σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της ΆρταςΤα παιδία ᾄδει και ὀρχεῖται. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας...
Με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου αλλά και με ποικίλες δράσεις, κάποιες από τις οποίες ξεκινούν στις 27 και ολοκληρώνονται στις 29/9, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας η εκδήλωση "Τα παιδία ᾄδει και ὀρχεῖται".

Πρόκεται για εκπαιδευτική δράση για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που περιλαμβάνει:

Περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία αυτής (προθήκη μουσικών οργάνων, ενότητα νεκροταφείων, ανδρώνας κ.ά.), όπου μικρά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας, κατανεμημένα στις αίθουσες του Μουσείου, θα παραχωρήσουν μικρές συναυλίες.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία με τον χορό, ως δρώμενο στη λατρεία των Νυμφών, μέσα από τα σχετικά εκθέματα του Ιερού Άντρου των Νυμφών Αμβρακίας (Σπήλαιο Κουδουνότρυπα).

Τ/ 26810 24636, E-mail: efaart@culture.gr
Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, Μουσικό Σχολείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δωρεάν είσοδος σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8556068839363855979
Σχόλια
item