Σεισμός στην Αθήνα -Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα Σεισμός στην Αθήνα -Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σεισμός στην Αθήνα -Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα

Σεισμός στην Αθήνα -Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός σημειώθηκε στην Αθήνα.

Η σεισμική δόνηση έγινε στις 11:12 περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός ήταν έντασης 3,6 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε 32 χλμ. ανατολικά της Αθήνας, 8 χλμ. ανατολικά της Νέας Μάκρης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χλμ.

Ο χάρτης του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως ο σεισμός που έγινε αισθητός στην Αθήνα ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Μάτι.

Ο χάρτης του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου
Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιουλίου είχε γίνει ένας ακόμη σεισμός στην Αθήνα, της τάξης των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την Πάρνηθα και ακολούθησε πλήθος μετασεισμών.

Από το σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε παλαιά κυρίως κτίρια.
Ακολούθησε ύστερα από λίγες ημέρες ένας μετασεισμός των 4,2 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε και πόλεμο μεταξύ των σεισμολόγων. 

Οπως τονίζουν σήμερα οι σεισμολόγοι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του σημερινού σεισμού με εκείνον της 19ης Ιουλίου.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική. 

Οπως τόνισε προέρχεται από μία περιοχή που έχει έντονη σεισμικότητα, αλλά δεν δίνει μεγάλους σεισμούς. «Τα ρήγματα αυτά δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα μεγέθη», είπε, συμπληρώνοντας ότι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο κ. Λέκκας επισήμανε πως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτό της 19ης Ιουλίου, καθώς προέρχεται από διαφορετικό κέντρο.


epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός στην Αθήνα -Ταρακουνήθηκε η πρωτεύουσα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7319698512086336370
Σχόλια
item