Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου

Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Τι ακριβώς ορίζεται ως «ακριβό πιάτο»; Η απάντηση προφανώς ποικίλει με δεδομένο πως δεν είναι όλα τα πορτοφόλια ίδια. 

Ακόμα κι έτσι ωστόσο θα εκπλαγείτε με το πόσα λεφτά είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν κάποιοι άνθρωποι απλά για ένα πιάτο φαγητό.
Μια ομελέτα, ένα κομμάτι πίτσα, ακόμα και ορισμένα φρούτα, σε κάποια εστιατόρια κοστίζουν λεφτά που ένας μέσος άνθρωπος θα τα ξόδευε μέσα σε μήνες! 
Ίσως και χρόνια! Κι αν δεν το πιστεύετε, τσεκάρετε ακριβώς ποιά είναι τα 8 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο.

8. Ομελέτα 1.000 δολαρίων
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου














Σερβίρεται στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, «Le Parker Meridien Hotel» και αποτελεί την πιο ακριβή ομελέτα στον κόσμο αφού φτιάχνεται από βιολογικά αβγά, κομμάτια αστακού και μαύρο χαβιάρι.
Και ναι, καλά έχετε διαβάσει: για μια ομελέτα με τέτοια υλικά θα πρέπει ξοδέψετε 1.000 δολάρια. Σας φαίνεται πολύ; Που να δείτε τα υπόλοιπα φαγητά.

7. Μπριζόλα Wagyu
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Η συγκεκριμένη μπριζόλα δεν είναι μια όποια κι όποια μπριζόλα. Σκεφτείτε ότι πρόκειται για αγελάδες που θρέφονται με μπύρα και τους γίνεται μασάζ για να έχουν καλύτερης ποιότητας κρέας. 
Η… φροντίδα αυτή που δέχονται κανει τις μπριζόλες Wagyu να είναι οι καλύτερες στον κόσμο με διαφορά. Βέβαια κοστίζουν κάτι παραπάνω: 2.800 δολάρια η κάθε μπριζόλα Wagyu!

6. Θαλασσινά Samundari Khazana
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Ποικιλία βρασμένων θαλασσινών που ονομάζεται «Samundari Khazana», δηλαδή «Θαλασσινός Θησαυρός». Περιλαμβάνει χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, αστακό και βρώσιμα κομμάτια χρυσού. 
Για να το φάτε βέβαια θα χρειαστεί να σπαταλήσετε έναν μικρό θυσαυρό καθώς κοστίζει 3.200 δολάρια η μερίδα!

5. Pizza Royale 007
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Με μια πρώτη ματιά η Pizza Royale 007 μοιάζει με ένα απλό κομμάτι πίτσας. 
Όμως δεν είναι! Η ζύμη της παρασκευάζεται ειδικό οργανικό φύλλο κρούστας, χρησιμοποιείται σάλτσα ντομάτας sunblush και τα υλικά της είναι καπνιστός σολομός, ελάφι, αστακός μαριναρισμένος σε κονιάκ, χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια και βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 καρατίων! 
Πόσο κάνει όλο αυτό; Το μικρό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια!

4. Καρπούζι Densuke
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Εδώ περνάμε σε πραγματικά άλλα επίπεδα. Καταρχήν το συγκεκριμένο καρπούζι δεν πωλείται ολόκληρο αλλά ανά φέτα! 
Μόλις μια φέτα λοιπόν 6.100 δολάρια! Το συγκεκριμένο είδος καρπουζιού θεωρείται πεντανόστιμο, βγαίνει μόνο στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας και αποτελεί ένα από τα ακριβότερα δώρα σε γάμους και γενέθλια.

3. Πεπόνι Yubari
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Είτε αγοράσεις ένα πεπόνι Yubari είτε αγοράσεις ένα αμάξι, πάνω-κάτω το ίδιο θα σου βγει! Για την ακρίβεια, μπορείς πανεύκολα να βρεις αμάξια που κοστίζουν λιγότερο από το συγκεκριμένο πεπόνι. 
Κρατήσου: 23.000 το τεμάχιο κοστίζει αν και λέγεται πως πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα τρόφιμα που μπορείς να φας ποτέ στη ζωή σου και δυστυχώς μπορείς να το βρεις μόνο στην Ιαπωνία και στην περιοχή Yubari (από την οποία και έχει πάρει το όνομά του).

2. Χαβιάρι Almas
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Almas σημαίνει διαμάντι και αποτελεί το πιο ακριβό χαβιάρι του κόσμου. «Κατάγεται» από το Ιράν και μπορείς να το βρεις μόνο σε ένα μαγαζί και συγκεκριμένα το «Caviar House & Prunier» στο Λονδίνο. 
Κανένα άλλο μαγαζί στον κόσμο δεν το πουλάει! Συσκευάζεται σε ολόχρυσο κουτί 24 καρατίων και ένα κιλό κοστίζει μόλις… 25.000 δολάρια!

1. Ιταλική λευκή τρούφα Alba
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
Το πιο ακριβό φαγητό στον κόσμο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί, η ιταλική λευκή τρούφα Alba καταναλώνεται αυστηρά ωμή και ποτέ μαγειρεμένη, καθώς χάνει όλη της τη γεύση κατά το μαγείρεμα. 
Και δεν είναι να πηγαίνει και χαμένη με δεδομένο πως μόλις ένα κιλό από αυτή κοστίζει 160.000 δολάρια!
epirusblog.gr
5 of 5
Τα 7 ακριβότερα πιάτα του κόσμου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1265723767105204490
item