Ζυρίχη: 6 πράγματα που πρέπει να δείτε μόλις την επισκεφτείτε!

Ζυρίχη: 6 πράγματα που πρέπει να δείτε μόλις την επισκεφτείτε!
Η Ζυρίχη είναι από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς όπου πολλοί θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους και φέτος, γι’αυτό σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε μόλις την επισκεφτείτε!
Φέτος ζήστε το Χριστουγεννιάτικο «όνειρο» στην Ζυρίχη!
Η Ζυρίχη υπερηφανεύεται για το καλλιτεχνικό κίνημα του Ντανταϊσμού, περισσότερες από 100 γκαλερί τέχνης, πολλά παγκοσμίου φήμης μουσεία (όπως το Μουσείο Τέχνης και το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο), καθώς και για τη διάσημη παλιά και νεότερη αρχιτεκτονική της. 
Αλλά, για όσους δεν είναι λάτρεις της τέχνης, η Ζυρίχη προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων που ποικίλλουν από κολύμβηση στην πεντακάθαρη λίμνη της Ζυρίχης (τους θερμούς μήνες) ή πεζοπορία στο γειτονικό βουνό Ίτλιμπεργκ.
Για πιο χαλαρούς ρυθμούς, υπάρχει το Lindenhof. Οι τοπικοί ιστορικοί θησαυροί περιλαμβάνουν τη Μονή της Παναγίας, την Παλιά Πόλη και το Μεγάλο Καθεδρικό Ναό. 
Και ένα ταξίδι στη μαγευτική αυτήν πόλη δε θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς shopping στην Bahnhofstrasse και μια επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο της Ζυρίχης.

Λίμνη της ΖυρίχηςΛίμνη Ζυρίχης

Ο δρόμος που περιβάλλει τη Λίμνη της Ζυρίχης αποτελεί ένα συνονθύλευμα από πάρκα και κήπους, που είναι ευρύτερα γνωστός ως “ο παραλιακός” και είναι ένα γραφικό μέρος για να περάσετε το μεσημέρι σας. 
Και όταν ο καιρός είναι ζεστός, η λίμνη γεμίζει με βάρκες, ενώ στις όχθες συχνάζει κόσμος που κάνει πικ νικ ή ηλιοθεραπεία. 
Αν σας αρέσει να τρέχετε, το σημείο είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των ντόπιων για τρέξιμο. Οι ταξιδιώτες συστήνουν οπωσδήποτε μια βαρκάδα στη λίμνη.

Όρος ΊτλιμπεργκΌρος Ίτλιμπεργκ, Ζυρίχη

Έχει ύψος 870 μέτρα και προσφέρει την ωραιότερη θέα στη Ζυρίχη και τις Άλπεις που την περιβάλλουν. 
Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην κορυφή, μπορούν να βρουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία, ποδηλασία και έλκηθρο. 
Ένα από τα πιο αγαπημένα μονοπάτια είναι το Μονοπάτι των Πλανητών, που είναι σχεδιασμένο να μιμείται τα μεγέθη και τις αποστάσεις ανάμεσα στους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. 
Η πτώση με αλεξίπτωτο από την κορυφή του βουνού είναι μια ακόμα δημοφιλής ασχολία.

Παλιά Πόλη (Altstadt)Παλιά Πόλη, Ζυρίχη

Η Παλιά Πόλη της Ζυρίχης αποτελεί το ιστορικό τμήμα της πόλης, και με τον όρο “ιστορική” εννοούμε μεσαιωνική. 
Τα στριφογυριστά πλακόστρωτα σοκάκια περνάνε μέσα από διάσημα αξιοθέατα της πόλης όπως ο Μεγάλος Καθεδρικός Ναός. 
Εκεί θα βρείτε και πολλά λαμπρά μουσεία όπως το Εθνικό Ελβετικό Μουσείο και το Μουσείο Τέχνης, καθώς και μεγάλη ποκιλία σε ξενοδοχεία.

BahnhofstrasseBahnhofstrasse Ζυρίχη

Ένα από τα must μέρη για βόλτες και ψώνια στην πόλη είναι η Bahnhofstrasse. 
Εκτείνεται κατά μήκος της Παλιάς Πόλης από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τη λίμνη, και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε ακριβά καταστήματα μεγάλων οίκων. 
Εκεί θα συναντήσετε και ελβετικές μάρκες ρούχων και κοσμημάτων.

Μουσείο Τέχνης (Kunsthaus Zurich)

Μουσείο Τέχνης, Ζυρίχη
Φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης και κάποιοι το θεωρούν ως ένα από τα καλύτερα μουσεία της πόλης. 
Ανάμεσα σε μια ενδιαφέρουσα συλλογή Ελβετών καλλιτεχνών, στο Μουσείο αυτό εκτίθενται έργα του Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Clause Monet, κλπ. Παρόλο που ολόκληρο το Μουσείο αξίζει μελέτης, οι επισκέπτες αναφέρουν ότι ο πάνω όροφος είναι must. 
Εκεί θα συναντήσετε τα πιο εμβληματικά έργα του Μουσείου, όπως είναι η Αυτοπροσωπογραφία με το Κομμένο αυτί του Βαν Γκογκ. Και πριν φύγετε, παρατηρήστε το μπρούτζινο γλυπτό του Auguste Rodin “Οι Πύλες της Κολάσεως”, που βρίσκεται έξω από την είσοδο του μουσείου.

LindenhofLindenhof, Ζυρίχη

Είτε θέλετε να παίξετε μια παρτίδα σκάκι, είτε να χαλαρώσετε μετά το τα ψώνια στην Bahnhoftstrasse ή να απολαύσετε τη θέα της Παλιάς Πόλης, επισκεφτείτε το Lindenhof. 
Κάποτε στέγαζε ένα φρούριο του τετάρτου αιώνα και σήμερα είναι ένα αναβαθμισμένο πάρκο με δέντρα, φράχτες και τεράστιες σκακιέρες. 
Εκεί θα συναντήσετε επισκέπτες που απολαμβάνουν ένα πικ νικ κάτω από τα δέντρα, ή τη θέα προς την πόλη και το νερό. Είναι το τέλειο μέρος για να βγάλετε φωτογραφίες.
Κεντρική φωτογραφία: National Geographic
epirusblog.gr
5 of 5
Ζυρίχη: 6 πράγματα που πρέπει να δείτε μόλις την επισκεφτείτε!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3642720986331683271
item