ΓΕΑ: Η «ΖΕΥΣ» στην επέτειο 60 χρόνων της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130ΣΜ) [pics]

ΓΕΑ: Η «ΖΕΥΣ» στην επέτειο 60 χρόνων της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130ΣΜ) [pics]
Η 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ) συμπληρώνει 60 χρόνια από τη συγκρότησή της και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Μονάδας και στην πόλη της Μύρινας Λήμνου.
Η εκδήλωση στη Μονάδα θα περιλαμβάνει δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και επίδοση αναμνηστικών στους διατελέσαντες Διοικητές, ενώ στην πόλη της Μύρινας θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» ιστορική οπτικοακουστική αναδρομή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λήμνο, καθώς και επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» στον Ρωμέικο Γιαλό.
Στον εορτασμό προσκαλείται να παραβρεθεί το εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 130ΣΜ.
















H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «Ζευς»

Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των ακροβατικών σμηνών της Πολεμικής Αεροπορίας : «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα», «Νέα Ελληνική Φλόγα» καθώς και του Μεμονωμένου Αεροσκάφους Αεροπορικών Επιδείξεων Τ-6Α Texan II, το 2009 ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας μιας Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους με F-16. 
Εγιναν οι πρώτες επαφές και συμφωνήθηκε τελικά η εκπαίδευση δύο Ιπταμένων της ΠΑ από την πεπειραμένη ομάδα «Viper West F-16 Demo Team» της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAF), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Hill στην πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ. Αυτό ήταν το ξεκίνημα της «ΖΕΥΣ»
H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.
ΖΕΥΣ
epirusblog.gr
5 of 5
ΓΕΑ: Η «ΖΕΥΣ» στην επέτειο 60 χρόνων της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130ΣΜ) [pics]
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1217521987448587714
item