Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάση Δημόπουλο, ώστε τα χρήματα να μεταφερθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τα ταμεία του κόμματος σ’ εκείνα του ΕΚΠΑ.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν το διδακτορικό τους στο ΕΚΠΑ, ώστε να μην χρειαστεί ν’ αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε, «με τα 500.000 θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί η φυγή “εγκεφάλων” στο εξωτερικό».
 «Είμαστε όλοι εθελοντές στην πολιτική», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και ζήτησε «να είναι όλοι υπερήφανοι για την προσφορά και την ηθική του Ποταμιού».
«Κανείς ποτέ στο Ποτάμι δεν αμείφθηκε για την συμμετοχή του, έχουμε τις δουλειές μας και όσοι δεν τις έχουμε θα τις βρούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε αργόσχολοι και γραφειοκράτες που θα αμειβόμαστε από το κομματικό ταμείο για να κατεβάζουμε ιδέες», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης που επεσήμανε ότι για την απόφαση αυτή, έχει την σύμφωνη γνώμη τόσο της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του κόμματος όσο και των στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου.
Τέλος σε ερώτηση φίλων του κόμματος αν αυτό αποτελεί της λειτουργίας του κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν εντός του Φθινοπώρου.