Γιάννενα: 4,5 εκ. ευρώ για τη νέα γέφυρα Μπέλλεϋ στην Πλάκα

Γιάννενα: 4,5 εκ. ευρώ για τη νέα γέφυρα Μπέλλεϋ στην Πλάκα
Την Επιτροπή για τις επαφές που είχε στην Αθήνα, το προηγούμενο διάστημα, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Στην ανάδειξη προσωρινών αναδόχων νέων έργων και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες προχώρησε χθες, η Οικονομική Επιτροπή, της Περιφέρειας Ηπείρου.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, για τις συναντήσεις και επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης.
Ο κ. Καχριμάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία με το επιτελείο του πρωθυπουργού και ειδικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ποιότητας του πρωτογενούς τομέα.
Επίσης, ενημέρωσε την επιτροπή για την εξέλιξη στο έργο της αντικατάστασης της γέφυρας Μπέλλεϋ στην περιοχή της Πλάκας, με προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ, που θα έχει πλάτος 11 μέτρα ενώ προβλέπεται και πεζοδρόμιο.
Ακόμη, έδωσε πληροφορίες για τις συναντήσεις του προηγούμενου διαστήματος με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκη για το Β’ Κλειστό και εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη δυσαρέσκεια της περιφερειακής αρχής για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διαχρονικά, το αίτημα για τη σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα.
Με την έναρξη της συνεδρίασης ομόφωνα εξελέγη αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Σιαράβας.
Προσωρινοί ανάδοχοι
Εξάλλου, οι προσωρινοί ανάδοχοι νέων έργων αναδείχτηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Π.Ε. Άρτας:
- Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου, προϋπολογισμού 758.000 ευρώ. Ανάδοχος Διόπτρα Κατασκευαστική Ε.Ε.
- Αποκατάσταση - βελτίωση οδού Κομποτίου – παραλία Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρας Αννίνου, προϋπολογισμού 515.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Φούκας.
- Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Φούκας.
- Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος Τεχνοδομή ΑΤΕ
- Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 129.000 ευρώ. Ανάδοχος Κατασκευαστική Χαρμπης & ΣΙΑ Ε.Ε..
- Αποκατάσταση συνδετήριας οδού πρόσβασης παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Δ. Φούκας.
- Αποκατάσταση βατότητας οδού από το Κομμένο Άρτας έως το ιστορικό σημείο Μηδέν στο δέλτα του ποταμού Αράχθου, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ. Ανάδοχος Τεχνοδομή Α.Τ.Ε.
- Μεταφορά νερού από τον Άραχθο προς τον αύλακα άρδευσης περιοχής Περάνθης Λουτροτόπου Κομμένου, προϋπολογισμού 120.000. Ανάδοχος Λ.Ε. Γεωργούλας.
Π.Ε. Θεσπρωτίας:
- Αποκατάσταση οδών από θεομηνίες στις περιοχές Κρυόβρυσης, Νέας Σελεύκειας και Συβότων, προϋπολογισμού 122.000 ευρώ. Ανάδοχος ΟΔΑΚΑΤ Α.Ε.
Π.Ε. Ιωαννίνων:
- Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Λίππα- Κάτω Λίππα προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. Τσομπίκος.
- Αποκατάσταση σύνδεσης επαρχιακού οδικού δικτύου με Άνω Πεδινά Ζαγορίου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε.
- Αποκατάσταση οδού προς Μαντείο -Δωδώνη, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
- Συντήρηση – αποκατάσταση Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Βάρδας, προϋπολογισμού 29.000 ευρώ. Ανάδοχος Α. Κρικώνη- Α. Παπαχρήστος Ο.Ε.
Π. Ε. Πρέβεζας:
- Επέκταση ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του 5ου παιδικού σταθμού Πρέβεζας και ασφαλτοστρώσεις – τεχνικά στους οικισμούς Παντοκράτορα, Δροσιά και Ανάληψη Πρέβεζας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Μυριούνης.
- Αποκατάσταση – κατασκευή συρματοκιβωτίων στην περιοχή Σαρακήνικου και Αγίας Παρασκευής για αντιμετώπιση κατολίσθησης, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος Αριάδνη Κατασκευαστική Ε.Ε.
Κριτική των «Οριζόντων Ηπείρου»
Τέλος, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», κάνει λόγο για έλλειμμα δικαιοσύνης και διαφάνειας στην Οικονομική Επιτροπή, επαναφέροντας ένα αίτημα για δίκαιη κατανομή που θα ορίζεται ως εξής:
«Για κάθε 10 ευρώ που δαπανώνται στα Γιάννενα, να δαπανώνται αντίστοιχα 5 στην Άρτα, 3 στην Πρέβεζα και 3 στη Θεσπρωτία. (10-5-3-3)
Η αναλογικότητα αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί την ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου της Ηπείρου.
Παράλληλα διαπιστώθηκε ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί ο κ. Καχριμάνης σε σχέση με τις αναθέσεις έργων. Στη συνεδρίαση είχαν συγκεντρωθεί εργολάβοι οι οποίοι ο καθένας για το δικό του λόγο ζητούσε να πετύχει παράταση στην εκτέλεση των έργων.
Και αποδείχθηκαν τα εξής:
• Πρώτον ότι ο κ. Καχριμάνης στις αναθέσεις δεν θέτει καμία ρήτρα έγκαιρης εκτέλεσης και
• Δεύτερον ότι πρόκειται για έργα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προπληρωθεί προφανώς στα πλαίσια των προεκλογικών σχέσεων της Αρχής με την τοπική διαπλοκή».
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 4,5 εκ. ευρώ για τη νέα γέφυρα Μπέλλεϋ στην Πλάκα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7457237915594655915
item