Σπείρα είχε ρημάξει φωτοβολταϊκά πάρκα -Αφαιρούσαν χαλκό, ζημιές 300 χιλ. ευρώ Σπείρα είχε ρημάξει φωτοβολταϊκά πάρκα -Αφαιρούσαν χαλκό, ζημιές 300 χιλ. ευρώ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σπείρα είχε ρημάξει φωτοβολταϊκά πάρκα -Αφαιρούσαν χαλκό, ζημιές 300 χιλ. ευρώ

Σπείρα είχε ρημάξει φωτοβολταϊκά πάρκα -Αφαιρούσαν χαλκό, ζημιές 300 χιλ. ευρώ

Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Κορινθίας, της Καρδίτσας και της Πιερίας εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

5 συλλήψεις για κλοπές φωτοβολταϊκών
Μετά την εξάρθρωση της σπείρας που έκλεβε φορτηγάκια, η αστυνομία συνέλαβε στον Ελαιώνα Ηλείας πέντε άνδρες, ηλικίας 35,33,32,31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει τους τελευταίους έξι μήνες, οκτώ κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα των προαναφερόμενων περιοχών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, όπου με την χρήση εργαλείων, αφαιρούσαν καλώδια χαλκού και προξενούσαν μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Αφαιρούσαν τον χαλκό από φωτοβολταϊκά
Οι δράστες είχαν αφαιρέσει, σύμφωνα με την Αστυνομία, καλώδια χαλκού, διαφόρων διατομών, συνολικού μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων γάντια και εργαλεία, όπως κόφτες, πένσες, κατσαβίδια, συρματόσχοινο με γάντζους κά, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση και την έλξη των καλωδίων χαλκού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών.

epirusblog.gr
5 of 5
Σπείρα είχε ρημάξει φωτοβολταϊκά πάρκα -Αφαιρούσαν χαλκό, ζημιές 300 χιλ. ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 360019706640574146
Σχόλια
item