Γιάννενα: Εκτός ΕΣΠΑ 17 προτάσεις, μόνο για μία κίνδυνος απένταξης

Γιάννενα: Εκτός ΕΣΠΑ 17 προτάσεις, μόνο για μία κίνδυνος απένταξης

Σημαντικά έργα δεν εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», όπως προκύπτει από απάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, σε ερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σάκης Βλέτσας.

Ανάμεσα στα 17 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 36.140.974 ευρώ, που δεν εντάχθηκαν, είναι κάποια γνωστά, όπως το νέο εξαθέσιο δημοτικό συμβούλιο Νεοχωρόπουλου, λόγω μη διαθέσιμων κονδυλίων στην πρόσκληση για υποδομές προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, αλλά και κάποια η μη ένταξη των οποίων δεν είχε γίνει γνωστή. 

Δύο από αυτά αφορούν τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, η οποία προκύπτει ότι δε θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του σχεδίου ασφάλειας νερού και για την οριοθέτηση ζωνών προστασίας σημείων υδροληψίας υπόγειου νερού, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της μη ένταξης.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον νομό Ιωαννίνων, δεν εντάχθηκαν η β’ φάση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Ελεούσας, η ύδρευση κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Μολοσσών, η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης Βοβούσας και η συμπληρωματική υδροδότηση Πραμάντων. 


Χωρίς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ έμειναν προτάσεις και άλλων δήμων και ΔΕΥΑ της Ηπείρου, όπως και προτάσεις των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν κυρίως ερευνητικά έργα.

Με απένταξη κινδυνεύει μόνο ο εξοπλισμός των εργαστηρίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, προϋπολογισμού 155.037 ευρώ, όχι λόγω μη ωριμότητας, αλλά μη τήρησης των προθεσμιών για την ανάληψη νομικής δέσμευσης, όπως σημειώνεται.


Ο κ. Βλέτσας, στην ερώτησή του, ζήτησε να πληροφορηθεί από τον περιφερειάρχη Ηπείρου εάν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Ηπείρου λόγω έλλειψης ώριμων μελετών, εάν υπάρχουν έργα που υποβλήθηκαν και δεν εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση και εάν υπάρχουν έργα που πρέπει να ενταχθούν μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου 2020, αλλά δεν υπάρχουν μελέτες.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκτός ΕΣΠΑ 17 προτάσεις, μόνο για μία κίνδυνος απένταξης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7476072622841041914
item