Θεσπρωτία: Αναβρασμός στο δήμο Σουλίου για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Θεσπρωτία: Αναβρασμός στο δήμο Σουλίου για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου
Αναβρασμός επικρατεί στο δήμο Σουλίου σχετικά με τη συζητούμενη και σχεδιαζόμενη μεταφορά των απορριμμάτων της Λευκάδας και της Κέρκυρας στη Μονάδα Α.Σ.Α. στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων και εν συνεχεία των υπολειμμάτων των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων και σ' αυτόν του Καρβουναρίου, που είναι ήδη κορεσμένος. Αλλά και για την κατάσταση του δήμου Σουλίου. 

Επίσημα ούτε η απερχόμενη δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη, ούτε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης, έχουν ανακοινώσει κάτι σχετικά. 

Ο επικεφαλής, στο νέο δημοτικό συμβούλιο, από 1ης Σεπτεμβρίου, της παράταξης  "Τόπος Αξιών" Νίκος Κάτσιος, με επιστολή του  προς τη δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση και προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου   Δημήτριο Δημητρίου, προτείνει  "άμεσα τη διενέργεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την πλήρη ενημέρωση του σώματος για την διαμορφούμενη κατάσταση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Ο κ. Κάτσιος ξακαθαρίζει ότι θέση του είναι πως "ο υφιστάμενος σχεδιασμός δεν μπορεί και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει με τρόπο δυσμενέστερο για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, το δήμο Σουλίου, τους πολίτες, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή". 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, δεν υφίσταται το ρέμα, αφού καλύφθηκε από σκουπίδια, ούτε το κύτταρο του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, ενώ τα στραγγίσματα ρέουν ανεμπόδιστα προς το περιβάλλον.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Αναβρασμός στο δήμο Σουλίου για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2698956800423155155
item