Γιάννενα: Βασικό αίτημα των ΚΤΕΛ η μείωση των φορολογικών συντελεστών Γιάννενα: Βασικό αίτημα των ΚΤΕΛ η μείωση των φορολογικών συντελεστών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βασικό αίτημα των ΚΤΕΛ η μείωση των φορολογικών συντελεστών

Γιάννενα: Βασικό αίτημα των ΚΤΕΛ η μείωση των φορολογικών συντελεστών
Τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών για τον κλάδο των υπεραστικών μεταφορών περιμένει η Ομοσπονδία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας.
Βασικό αίτημα του κλάδου η μείωση των φορολογικών συντελεστών όπως ο ΦΠΑ που έχει εκτοξεύσει τα προηγούμενα χρόνια και τις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και το κόστος λειτουργίας των υπεραστικών ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρ. Γκίκα οι πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών δημιούργησαν ένα κλίμα αισιοδοξίας και υπάρχει ελπίδα ότι αυτό θα συνεχιστεί και στον τομέα των μεταφορών.
Ένα δεύτερο στοίχημα της Ομοσπονδίας είναι σύμφωνα με τον κ. Γκίκα και η επίλυση προβλημάτων της εργατικής νομοθεσίας στα ΚΤΕΛ, που θα αποβούν προς όφελος του επιβατικού κοινού, των μετόχων και των εργαζομένων.
Στις αρχές Οκτωβρίου η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Υπεραστικών Λεωφορείων παρουσία πιθανότατα και του υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή.
Ο κλάδος επίσης αντιμετωπίζει με θετική διάθεση την προοπτική ανανέωσης του στόλου των οχημάτων, που σε μεγάλο βαθμό βέβαια δεν έχει άμεση ανάγκη όμως στην πορεία θα απαιτηθούν τέτοιου είδους αποφάσεις.
«Ευελπιστούμε ότι το 2020 θα είναι μία νέα χρονιά για την έναρξη της συζήτησης με το υπουργείο ώστε να δοθούν κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των μεταφορών», ανέφερε ο κ. Γκίκας.
Στα ίδια επίπεδα η κίνηση
Σημάδια αύξησης δείχνει η επιβατική κίνηση από την Αθήνα κατά κύριο λόγο τις τελευταίες ημέρες κάτι που ερμηνεύεται από την έναρξη της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών για τους ετεροδημότες.
Αντιθέτως πάντως το πρώτο 7μηνο του 2019 δεν διαφοροποιείται σε επίπεδο κίνησης με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα διάστημα 20 ημερών το χειμώνα όπου λόγω των χιονοπτώσεων στα Γιάννενα υπήρξε κατακόρυφη πτώση της κίνησης.
Μεγάλη αύξηση όμως σημειώνεται στην κίνηση των καλοκαιρινών προορισμών και ειδικά προς τα ηπειρωτικά παράλια, Σύβοτα και Πάργα με δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βασικό αίτημα των ΚΤΕΛ η μείωση των φορολογικών συντελεστών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3803942589546012055
Σχόλια
item