Με «γοργούς» ρυθμούς ο Πιερρακάκης: «Τρέχει» την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής Με «γοργούς» ρυθμούς ο Πιερρακάκης: «Τρέχει» την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με «γοργούς» ρυθμούς ο Πιερρακάκης: «Τρέχει» την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής

Με «γοργούς» ρυθμούς ο Πιερρακάκης: «Τρέχει» την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης την υλοποίηση της νέας Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Παρών ήταν ο κ. Πιερρακάκης, οι υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και Αντώνης Τζωρτζακάκης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων, σχετικά με τις γρήγορες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, για να περάσει η Ελλάδα στη νέα εποχή. 

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, έλαβαν, την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ενώ ο καθένας εξ αυτών ανέφερε τα προβλήματα του υπουργείου του που είναι για επίλυση και πρότειναν κάποιες λύσεις. Τέτοιου τύπου συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ως υπουργός Επικρατείας έχει «οριζόντια» δράση σε όλα τα υπουργεία, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης: 

«Υπάρχει πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για την οριζόντια διάσταση της ψηφιακής πολιτικής, αυτού του τύπου η πολιτική είναι συνήθως υπό τον πρωθυπουργό. Αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν βρει συνεργάτες, κοινωνούς και καταλύτες. 

Οι καταλύτες αυτοί είστε εσείς. Εμείς θέλουμε το πρότζεκτ αυτό, που ξεκίνησε με ένα προεδρικό διάταγμα, συνεχίστηκε με το διϋπουργικό νομοσχέδιο και θα συνεχιστεί με την Βίβλο, να βρει εσάς συμπαραστάτες, να πάρουμε την ανταπόκριση, να πάρουμε μια αίσθηση έργων, αλλά και διαδικασιών, διότι η πρώτη καινοτομία του Υπουργείου είναι ότι βάζει τον ανασχεδιασμό στην άσκηση πολιτικής. Απλοποιούμε και προτείνουμε έργα που «κουμπώνουν» μαζί με την απλοποίηση. 


Ο στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να θεσμοθετήσουμε τη σχέση, να πάρουμε ανταπόκριση από την διαδικασία σε σχέση με τα έργα και οι διαδικασίες πρέπει να τρέξουν γρήγορα. 

Στο διυπουργικό νομοσχέδιο δημιουργούμε έναν Ειδικό Φορέα Διαχείρισης στο Υπουργείο, για να διαχειριστεί τα έργα της πληροφορικής με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό συμβαίνει επειδή ξεκινήσαμε με έναν φιλόδοξο στόχο: η Ελλάδα είναι 26η στους 28 της ΕΕ στον δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index). Στο τέλος της τετραετίας στόχος είναι να έχουμε συγκλίνει με τον μέσο όρο. 

Είναι πολύ φιλόδοξος στόχος, δεν το κάναμε ελαφρά τη καρδία. Αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε να θέτουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Επειδή το έχουμε ως χώρα επιτύχει στο παρελθόν, πιστεύουμε ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να το επιτύχει».
 

Τον λόγο πήραν και οι υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, οι Γ.Γ. Αναγνωστόπουλος και Τζωρτζακάκης και ακολούθησαν ένας ένας οι διευθυντές και μίλησαν για τις διαδικασίες τους, τα προβλήματα, τις πιθανές τους λύσεις και κατέθεσαν προτάσεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Με «γοργούς» ρυθμούς ο Πιερρακάκης: «Τρέχει» την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1403950584534365303
Σχόλια
item