Γιάννενα: Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας Γιάννενα: Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας

  Γιάννενα: Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες και η προετοιμασία για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U23 στα Γιάννενα 6-8 Σεπτεμβρίου. 
Αυτό προέκυψε και από τη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά υποδέχθηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας που αναχωρεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Αυστρία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Αργυρίου.
Ο Υφυπουργός αφού συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριές για τις πρόσφατες παγκόσμιες διακρίσεις τους στη Φλόριντα, τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία» και ακόμη περισσότερες διακρίσεις στην επερχόμενες διοργανώσεις που θα λάβουν μέρος ενώ άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν, τα οποία αφορούσαν σε ζητήματα σύνδεσης του πρωταθλητισμού με τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση και εξέφρασε την πρόθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός προκειμένου να λυθούν τα θεσμικά που τους απασχολούν.
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι αθλήτριες Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Δήμητρα Τσαμοπούλου, Αννέτα Κυρίδου, οι αθλητές Πέτρος Γκαϊδατζής, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Καλανδαρίδης, Θανάσης Παλαιοπάνος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Πέτρου.
Ακολούθησε συζήτηση και για τα θέματα της Ομοσπονδίας, τόσο εν όψει της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στα Ιωάννινα, όσο και γύρω από την βελτίωση διατάξεων του αθλητικού νόμου, ενώ η ΕΚΟΦΝΣ δεσμεύτηκε να καταθέσει προς μελέτη ένα σχέδιο αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τον Σχοινιά.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μετά την υποδοχή της Εθνικής ομάδας μεταξύ άλλων σημείωσε με αφορμή και τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα: «Την Κυριακή ξεκινά η διοργάνωση με 700 και πλέον αθλητές από 26 διαφορετικές χώρες του κόσμου. 
Αντίστοιχες διοργανώσεις έχουμε αρκετές και πολύ περισσότερες το επόμενο διάστημα, διότι σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με πολύ σοβαρότητα κυρίως με συνέπεια απέναντι σε αυτό που αναλαμβάνουμε. 
Και μπορούμε να αναλάβουμε και μεγαλύτερες διοργανώσεις και θα έχουμε μεγαλύτερες και περισσότερες διοργανώσεις, το επόμενο διάστημα και τα επόμενα χρόνια, σε όλα τα αθλήματα, δεδομένου ότι θα λειτουργήσουμε χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς διακρίσεις και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις όλων των Ελλήνων και των τοπικών φορέων. Σε ό,τι αφορά όμως τα Ιωάννινα ένα παραπάνω συμβαίνει. 
Εκεί έχουμε μια Περιφέρεια που ομολογουμένως αγκαλιάζει και στηρίζει οτιδήποτε θετικό εξελίσσεται στον τόπο αυτό. 
Ο Αλέκος Καχριμάνης, τον οποίο τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά, χρόνια τώρα, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, τη στήριξε, μαζί με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. 
Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία, έχουμε ήδη συναντηθεί δυο φορές, αλλά θα συναντηθούμε και περισσότερες, με στόχο να πετύχουμε και να λειτουργήσει η εκεί διοργάνωση ως παράδειγμα, και για άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις. 
Θέλουμε να κάνουμε την Κωπηλασία πιο κοντινό άθλημα σε περισσότερους Έλληνες. Δεν είναι άθλημα για τους ολίγους, είναι για τους πολλούς, αρκεί να θελήσουν, να πιστέψουν, να κουραστούν, να στερηθούν και τελικά να απολαύσουν την επιτυχία και τη διάκριση». 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς ανέφερε:
«Μετά από είκοσι χρόνια, διοργανώνεται στα Γιάννενα,  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για το οποίο κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να προλάβουμε να έχουμε τις εγκαταστάσεις σωστές και ό,τι άλλο χρειάζεται. 
Έχουμε ένα πρόβλημα που θα θέσουμε στον Υπουργό. Το αίτημα το είχαμε θέσει στον προηγούμενο Υπουργό και μας είχε πει ότι θα γίνει αλλά στα λόγια, τώρα όμως ήρθε η ώρα της υλοποίησης, να δείξει η κρατική τηλεόραση ζωντανά τους τελικούς των αγωνισμάτων που είναι μόνο μία μέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου».
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
  
Γιάννενα: Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας
epirusblog.gr
5 of 5
  
Ιωάννινα 6404143475394893661
Σχόλια
item