Θεοδωρικάκος: Πειραματόζωο των ιδεοληψιών του η Αυτοδιοίκηση για τον ΣΥΡΙΖΑ Θεοδωρικάκος: Πειραματόζωο των ιδεοληψιών του η Αυτοδιοίκηση για τον ΣΥΡΙΖΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Πειραματόζωο των ιδεοληψιών του η Αυτοδιοίκηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωρικάκος: Πειραματόζωο των ιδεοληψιών του η Αυτοδιοίκηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε φουλ αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανταποδίδοντας τα βέλη που είχαν εξαπολύσει νωρίτερα εναντίον του Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, περί ψευδεπίγραφου διλήμματος για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, καταλογίζοντας στον ίδιο και την κυβέρνηση περιορισμό των ελευθεριών των δημοτικών συμβουλίων και αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας μέσω των προωθούμενων στο πολυνομοσχέδιο ρυθμίσεων.
 
«Το δίλημμα είναι κυβερνησιμότητα ή διάλυση των ΟΤΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποίησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πειραματόζωο των ιδεοληψιών του με στόχο τη δημιουργία χάους, ενώ διαμήνυσε ότι «τον χειμώνα θα λάβει τέλος η απλή αναλογική σας».

 
Ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε για δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι: «στη δική μας αντίληψη είναι ότι χρειαζόμαστε μία αυτοδιοίκηση δυναμική, που να παίρνει αποφάσεις και να λύνει προβλήματα. 

Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ η Αυτοδιοίκηση είναι πειραματόζωο των ιδεοληψιών, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού που δεν δίστασαν αν δείξουν προηγούμενα χρόνια ζημιώνοντας το λαό».
 
Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των προωθούμενων ρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος τους είναι η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας και αποτελεσματικότητας σε Δήμους και Περιφέρειες, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «αντιδημοκρατική κι ανορθολογική αντίληψη» με την ψήφιση της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ, καταλογίζοντάς της ως μοναδικό σκοπό «το μπάχαλο στο θεσμό».
 
Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών διαπίστωσε  στρατηγική αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι υποχρεώνεται να αντιστρατευτεί την κυβέρνηση της ΝΔ, επειδή όπως σχολίασε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις βαριές ευθύνες, στα ψέματα και στους  29 νέους φόρους, στις παρεμβάσεις στους θεσμούς. Πώς να ισορροπήσει στην πρωτοφανή σκευωρία Novartis και τους  Ρασπούτιν;». 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεοδωρικάκος: Πειραματόζωο των ιδεοληψιών του η Αυτοδιοίκηση για τον ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1728522923295054420
Σχόλια
item