Θεσπρωτία: Όχι φοβικά σύνδρομα για το φυσικό αέριο στη Θεσπρωτία... Θεσπρωτία: Όχι φοβικά σύνδρομα για το φυσικό αέριο στη Θεσπρωτία... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Όχι φοβικά σύνδρομα για το φυσικό αέριο στη Θεσπρωτία...

Θεσπρωτία: Όχι φοβικά σύνδρομα για το φυσικό αέριο στη Θεσπρωτία...
Ο οικονομολόγος Άγγελος Κολέμπας υποστηρίζει ότι πρέπει να επισπευσθεί με κάθε τρόπο η συνέχιση του εθνικού αγωγού φυσικού αερίου από την Καλαμπάκα στην Ηγουμενίτσα. «Η αποθήκευση- υποστηρίζει- υγροποιημένου υγραερίου, κοστίζει 40% ακριβότερα από το φυσικό αέριο που μεταφέρεται μέσω αγωγών». 

Κατά συνέπεια, εκείνο που προτείνει και προς αυτή την κατεύθυνση ζητά την παρέμβαση των βουλευτών, του περιφερειάρχη και όλων των δημάρχων, είναι να πιέσουν την Πολιτεία, ώστε να επισπευσθεί «με κάθε μέσον, με κάθε κόστος ώστε να γίνει η σύνδεση, συνέχιση του εθνικού αγωγού από την Καλαμπάκα που έχει φτάσει και μέσω Ιωαννίνων να καταλήξει στην Ηγουμενίτσα». 

Να προστεθεί πως μόλις πρόσφατα υπήρξε συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κατασκευής του Αγωγού και ενώ πλέον έχουν σταματήσει οι αντιρρήσεις στη Θεσπρωτία- μετά από διευθετήσεις που έγιναν- προέκυψαν αντιδράσεις από το Δήμο Ζαγορίου για τον αγωγό, που θα είναι υπόγειος.  

Σύμφωνα με τον κ. Κολέμπα, χρειάζεται και γενικότερη αλλαγή σκέψης και αποβολής των φοβικών συνδρόμων που καλλιεργούνται και που προκαλούν  ανησυχία, χωρίς ουσιαστικό λόγο, και  «ναρκοθετούν» και έργα πολύ μεγάλης περιβαλλοντικής και οικονομικής αξίας. 

Ο κ. Κολέμπας, επισημαίνει πως «καλό είναι, λόγω του ακριβού πετρελαίου θέρμανσης, να στραφούμε στο αέριο: Το υγραέριο στοιχίζει πολύ λιγότερο σήμερα και όταν έλθει το φυσικό αέριο, με τους ίδιους επίτοιχους λέβητες ή κεντρικούς λέβητες, θα γίνει απλά η σύνδεση και θα εγκαταλειφθούν οι φιάλες και οι δεξαμενές. 

Μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και να λειτουργήσουν οι παλιές υπάρχουσες εγκαταστάσεις με μικρές μετατροπές, αλλαγές, αλλά και νέες με επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου- υγραερίου σε φιάλες ή κεντρικούς λέβητες με την χρήση δεξαμενών». 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Όχι φοβικά σύνδρομα για το φυσικό αέριο στη Θεσπρωτία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1141954723858463146
Σχόλια
item