Μπάιντεν για Τραμπ: Η τοξική του γλώσσα συνδέεται με το διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο Μπάιντεν για Τραμπ: Η τοξική του γλώσσα συνδέεται με το διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μπάιντεν για Τραμπ: Η τοξική του γλώσσα συνδέεται με το διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο

Μπάιντεν για Τραμπ: Η τοξική του γλώσσα συνδέεται με το διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο

Ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι προωθεί τη δήθεν υπεροχή των λευκών, η οποία θεωρείται ότι έχει αποτελέσει το κίνητρο για πολλές επιθέσεις με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα ο Μπάιντεν.

Ο 76χρονος Μπάιντεν (διατηρεί το προβάδισμα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών) αναμένεται να μιλήσει στην Αϊόβα ύστερα από τις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς το προηγούμενο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ. 

Στο πρώτο περιστατικό, το Σάββατο, ένοπλος σκότωσε 22 άτομα στο Έλ Πάσο του Τέξας, μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με το Μεξικό. 

Σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, το κίνητρο του δράστη φαίνεται ότι ήταν το μίσος του για τους ισπανόφωνους. Στο δεύτερο περιστατικό, ένοπλος στο Ντέιτον του Οχάιο σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδελφή, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Εντονες επικρίσεις σε Τραμπ μετά το μακελειό στο Ελ Πάσο
Ο Τραμπ, λόγω της ρητορικής του, που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «εισβολή» από πολίτες της Κεντρικής Αμερικής που προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, και των σκληρών του πολιτικών για τη μετανάστευση, δέχεται έντονες επικρίσεις μετά τους πυροβολισμούς στο Ελ Πάσο.

«Πόση απόσταση χωρίζει τον Τραμπ που λέει αυτή "είναι εισβολή" και τον δράστη στο Ελ Πάσο που δηλώνει ότι η επίθεσή του "είναι απάντηση στην εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας"; Καθόλου μεγάλη», αναμένεται να πει ο Μπάιντεν σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του. 

«Και σε επίπεδο γλώσσας και σε επίπεδο σημειολογίας, ο πρόεδρος έχει υποδαυλίσει τις φλόγες της λευκής υπεροχής σε αυτό το έθνος».

Ο Τραμπ αρνείται ότι η ρητορική του είναι η αιτία για τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς. Σε πανεθνικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος πρότεινε τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την ψυχική υγεία, τη συνεργασία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό εν δυνάμει δραστών και την απαγόρευση κατοχής όπλων σε ανθρώπους που θεωρούνται πιθανόν βίαιοι. 

Ο ίδιος σχεδιάζει να επισκεφθεί σήμερα το Ελ Πάσο.

Μπάιντεν: «Εχουμε έναν πρόεδρο με τοξική γλώσσα»
Ο Μπάιντεν είναι ένας από τους 24 υποψήφιους που προσπαθούν να εξασφαλίσουν το χρίσμα των Δημοκρατικών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου. Η Αϊόβα είναι από τις πρώτες Πολιτείες που ψηφίζουν στη διαδικασία εκλογής του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να επικαλεστεί δηλώσεις πρώην προέδρων και από τις δύο παρατάξεις, μεταξύ των οποίων του Ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Ου. Μπους και του Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, «είναι αντίθετοι στο μίσος».

Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο Μπάιντεν αναμένεται να πει πως «έχουμε έναν πρόεδρο που έχει ευθυγραμμιστεί με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις του έθνους. Εχουμε έναν πρόεδρο με τοξική γλώσσα, ο οποίος δημοσίως και χωρίς διάθεση απολογίας έχει υιοθετήσει μια πολιτική στρατηγική μίσους, ρατσισμού και διχόνοιας».epirusblog.gr
5 of 5
Μπάιντεν για Τραμπ: Η τοξική του γλώσσα συνδέεται με το διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9030823993555295119
Σχόλια
item