Άρτα: Ξέχασε το σκύλο του μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε απο την ζέστη Άρτα: Ξέχασε το σκύλο του μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε απο την ζέστη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ξέχασε το σκύλο του μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε απο την ζέστηΆρτα: Ξέχασε το σκύλο του μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε απο την ζέστηΒασανιστικό θάνατο βρήκε ένα σκυλί, το οποίο είχε κλειδώσει ο ιδιοκτήτης του στο αυτοκίνητό του στην Άρτα κάτω από θερμοκρασίες…ερήμου και όταν οι αστυνομικοί ​άνοιξαν το αυτοκίνητο, το μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του σε κτηνίατρο, που απλά διαπίστωσε ότι το ζώο ήταν νεκρό!
Ο 70χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς, καθώς όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο "δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, αναφορικά με τους κανόνες ευζωίας".

Ο σκύλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς που περιπολούσαν και παρά την προσπάθεια που έγινε, δεν τα κατάφερε να μείνει στη ζωή​.

Μπορεί να πεθάνει σε 6 λεπτά!

Διεθνείς οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι ο σκύλος μπορεί να πεθάνει σε μόλις έξι λεπτά αν αφεθεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας θερμής μέρας. Και ο θάνατος είναι μαρτυρικός.

Αν η εσωτερική θερμοκρασία ενός σκύλου υπερβεί τους 41° C, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει καρδιακό επεισόδιο, από το οποίο μόνο το 50% των σκύλων επιβιώνει. 

Ορισμένες φυλές είναι πιο ευαίσθητες από άλλες: μεγάλα σκυλιά, σκυλιά με κοντές μουσούδες όπως μπουλντόγκ και μπόξερ, καθώς και σκυλιά με υπέρβαρα ή μακρόστενα σκυλιά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, αλλά κάθε σκύλος υποφέρει και κινδυνεύει από τη ζέστη.

Δεν χρειάζεται να έχει ακραία ζέστη έξω για να συμβεί αυτό. Για παράδειγμα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 22° C, το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να φτάσει τους 47° C μέσα σε μία ώρα έκθεσης στον ήλιο.

Όταν ένα σκυλί αρχίζει να υπερθερμαίνεται, ο καρδιακός του ρυθμός θα αυξηθεί και τα τριχοειδή αγγεία στο δέρμα θα διασταλούν. 

Επίσης, προσπαθεί να αποβάλλει τη θερμότητα μέσα από τις μεμβράνες βλέννας στο στόμα και τη μύτη και μπορεί να γλείφει το σώμα του για να το δροσίσει. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν. Και καθώς η θερμότητα αυξάνεται, οι σωματικές λειτουργίες αρχίζουν να καταρρέουν.

Το σκυλί εισέρχεται σε μια φάση σοκ όπου η καρδιά αρχίζει να υπολειτουργεί, η αρτηριακή πίεση της πέφτει και τέλος μειώνονται οι συγκεντρώσεις αίματος στα όργανα και το σώμα. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του σκύλου φτάσει τους 44° C, θα αντιμετωπίσει νεφρική ανεπάρκεια, θα έχει έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο και κινδυνεύει από εσωτερική αιμορραγία.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ξέχασε το σκύλο του μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε απο την ζέστη
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5889283235991071449
Σχόλια
item