Μεγάλες πλημμύρες μετέτρεψαν σε ποταμούς δρόμους στη Μαδρίτη Μεγάλες πλημμύρες μετέτρεψαν σε ποταμούς δρόμους στη Μαδρίτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μεγάλες πλημμύρες μετέτρεψαν σε ποταμούς δρόμους στη Μαδρίτη

Μεγάλες πλημμύρες μετέτρεψαν σε ποταμούς δρόμους στη Μαδρίτη

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησαν στη Μαδρίτη οι χθεσινοβραδινές ισχυρές πλημμύρες, που μετέτρεψαν δρόμους σε χειμάρρους και ανάγκασαν τους πυροσβέστες να επέμβουν σε 150 περιπτώσεις. 

Σύμφωνα με τις Αρχές της ισπανικής πρωτεύουσας, η κυκλοφορία στους δρόμους, καθώς και εκείνη του μετρό δεν είχαν ακόμη αποκατασταθεί πλήρως, σήμερα το πρωί.

Στην πόλη που επλήγη περισσότερο, την Αργκάντα ντελ Ρέι, οι φωτογραφίες στα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν δρόμους να έχουν μετατραπεί σε εντυπωσιακούς χειμάρρους λάσπης που παρασέρνουν οχήματα και άλλα αντικείμενα.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι επεμβάσεις ήταν σχετικά μικρές για μια καταιγίδα τέτοιας έκτασης: απομάκρυνση κλαδιών από τους δρόμους, άντληση υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους στάθμευσης, υπόγεια ή εμπορικά καταστήματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της περιφέρειας της Μαδρίτης.


Σε τέσσερις αυτοκινητοδρόμους που περιβάλλουν την ισπανική πρωτεύουσα διακόπηκε η κυκλοφορία το βράδυ, καθώς και σε πέντε γραμμές του μετρό. Μερικοί σταθμοί πλημμύρισαν εντελώς.
Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυκλοφορία σε ορισμένους αυτοκινητοδρόμους δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί πλήρως, όπως και μια γραμμή του μετρό στο ύψος της Αργκάντα ντελ Ρέι.

Το νοσοκομείο αυτής της πόλης πλημμύρισε επίσης, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το συγκρότημα των χειρουργείων και η αίθουσα τοκετού, καθώς και το μεγάλο νοσοκομείο λα Παθ στη Μαδρίτη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.


epirusblog.gr
5 of 5
Μεγάλες πλημμύρες μετέτρεψαν σε ποταμούς δρόμους στη Μαδρίτη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2098509758112528274
Σχόλια
item