Σε πύρινο κλοιό χωριά στην Κέρκυρα - Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Αρκαδία Σε πύρινο κλοιό χωριά στην Κέρκυρα - Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Αρκαδία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σε πύρινο κλοιό χωριά στην Κέρκυρα - Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Αρκαδία

Σε πύρινο κλοιό χωριά στην Κέρκυρα - Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Αρκαδία

Συναγερμός στην πυροσβεστική από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε πέντε μέτωπα. Συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικές Αρχές ενημερώθηκαν για τις φωτιές που ξεκίνησαν με διαφορά λίγων ωρών σε Λέρο, Νεά Μανωλάδα, Μεγαλόπολη, Κέρκυρα και Ασπρόπυργο. 

Στην Κέρκυρα, η πυροσβεστική έχει ενημερώσει τους κατοίκους στα χωριά Κρητικά και Παλαιοχώρι να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή προληπτική εκκένωση. 

Τν ίδια στιγμή, η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στη Λέρο, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, με τοπικά μέσα να αναφέρουν πως η κατάσταση έχει τεθεί, πλέον, υπό έλεγχο.  

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Νέα Μανωλάδα. 

Καλύτερη η εικόνα στη Λέρο

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λέρο το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ωστόσο τοπικά μέσα αναφέρουν πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. 

Νωρίτερα, η πυρκαγιά μαινόταν εκτός ελέγχου στη Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο και έκαιγε στο μοναδικό πευκοδάσος του νησιού. 

Μάλιστα από τη φωτιά είχε κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν για ώρα στην παραλία 50-60 πολίτες οι οποίοι στη συνέχεια πήραν οδηγίες να απομακρυνθούν από ένα μονοπάτι που θα τους οδηγήσει σε ασφαλή τοποθεσία. 

Τα δύο σκάφη του λιμενικού που βρίσκονται στην περιοχή απομάκρυναν μόνο μια κοπέλα η οποία ήταν στο νερό την ώρα εκδήλωση της πυρκαγιάς και δεν μπορούσε να βγει στην παραλία.

Προληπτικά, εκκενώνθηκαν, δε, κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.

Η πυροσβεστική εξετάζει καταγγελία πως η φωτιά ξεκίνησε από τσιγάρο που πέταξε μετανάστης, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Στη Λέρο δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης που έσπευσε μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ στο νησί μεταφέρθηκε πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες, με σούπερ πούμα από τη Σάμο και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού. 

fwtia
fwtia2
Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λακκί της Λέρου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
Μέτωπο στην Κέρκυρα - Ενημέρωση για προληπτική εκκένωση χωριώνΠυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας. 

Η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα κι ένα τμήμα πεζοπόρου, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 καναντέρ και2 PZL. Συνδράμουν, επίσης, 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο.Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει ενημερώσει τους κατοικους των χωριών Κρητικά (αρχικά ήταν το Νεοχώρι, αλλά άλλαξε η φορά του ανέμου) και Παλαιοχώρι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή προληπτική εκκένωση.  

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας . Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 , 9 οχήματα και 3 PZL
Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, σε 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 Α/Φ, 2 PZL και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 29 , 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 5 άτομα.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
Πυρκαγιά στη Νέα Μανωλάδα - Υπό έλεγχο το δεύτερο μέτωποΠυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Νέα Μανωλάδας, κοντά στη θέση "Μάρμαρα".  Η φωτιά καίει σε αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα κοντά στην Εθνική Οδό, σε περιοχή που πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά. 

Παράλληλα, έπειτα από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε δεύτερη εστία, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 Ε/Π.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
Ενίσχυση δυνάμεων στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας
Πυρκαγιά σε δασική έκταση έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. 
Η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 καναντέρ. Συνδράμουν, επίσης, 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες,  18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ωστόσο ο ισχυρός άνεμος δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα. Δεν προέκυψε κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. 
epirusblog.gr
5 of 5
Σε πύρινο κλοιό χωριά στην Κέρκυρα - Μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Αρκαδία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7195218051518062183
Σχόλια
item