Άρτα: Ξένοι πρωταγωνιστές στην αγορά ακινήτων στην Άρτα



Άρτα: Ξένοι πρωταγωνιστές στην αγορά ακινήτων στην ΆρταΣε συγκεκριμένες περιοχές και κατηγορίες ακινήτων, οι οποίες διαθέτουν επενδυτικά χαρακτηριστικά και προσελκύουν ζήτηση, κυρίως από χρήστες και επενδυτές από το εξωτερικό, αποδίδεται από την Τράπεζα της Ελλάδος η αύξηση της ζήτησης και η ενίσχυση των τιμών που καταγράφεται στην αγορά του real estate...
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, από τα πιστωτικά ιδρύματα, κατά τη διάρκεια του 2018 η καθαρή εισροή κεφαλαίων για αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές αυξήθηκε κατά 172,1% σε σχέση με το 2017 (2017: 86,5%, 2016: 45,3%), ενώ στους τρεις πρώτους μήνες του 2019 καταγράφηκε επίσης σημαντική αύξηση κατά 130% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Σε έκθεσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει ότι η ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης για κατοικία και νέους επαγγελματικούς χώρους θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης, την περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης και του διαθέσιμου εισοδήματος και τη βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. 

Σε αυτά ο κ. Μπάκας προσθέτει την ανάγκη επιστροφής των τραπεζών στην παροχή δανείων για την απόκτηση ακινήτων από τους Έλληνες ενδιαφερόμενους.

Βάσει των στοιχείων – εκτιμήσεων που συλλέγονται από τα πιστωτικά ιδρύματα, οι ονομαστικές τιμές των διαμερισμάτων το α’ τρίμηνο του 2019, στο σύνολο της χώρας, ήταν αυξημένες κατά 4,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Από την ανάλυση των στοιχείων με διάκριση κατά γεωγραφική περιοχή, η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων τόσο για το α’ τρίμηνο του 2019 όσο και για το σύνολο του 2018 ήταν εντονότερη στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία είχαν καταγραφεί και οι μεγαλύτερες μειώσεις κατά την περίοδο της κρίσης.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό κυρίως από Γερμανούς, Σουηδούς και Ισραηλινούς καθώς και από ομογενείς από τις ΗΠΑ. Ομογενείς από τον Καναδά, την Γερμανία και την Αγγλία αγοράζουν ακίνητα και αγροτεμάχια στην περιφερειακή ενότητα της Άρτας.

​Τη Θεσπρωτία  επιλέγουν ομογενείς από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Ρωσία και Άραβες για αγορά ακινήτων. Διαμερίσματα στην Ηγουμενίτσα και τουριστικά ακίνητα σε περιοχές όπως Σύβοτα και Πέρδικα προτιμούν κυρίως επενδυτές από την Γερμανία και τις ΗΠΑ. 

Την Πρέβεζα επιλέγουν οι Κινέζοι με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση. Γάλλοι και Άγγλοι αγοράζουν εξοχικό την Πάργα.

(Με πληροφορίες από το ​mononews.gr)
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ξένοι πρωταγωνιστές στην αγορά ακινήτων στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5701694863628392749
item