Θεσπρωτία: Σύγκρουση σκαφών αναψυχής στο λιμάνι των Συβότων Θεσπρωτία: Σύγκρουση σκαφών αναψυχής στο λιμάνι των Συβότων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Σύγκρουση σκαφών αναψυχής στο λιμάνι των Συβότων

Θεσπρωτία: Σύγκρουση σκαφών αναψυχής στο λιμάνι των Συβότων

Δύο επαγγελματικά σκάφη αναψυχής συγκρούστηκαν στο λιμάνι των Συβότων, ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί επιβαινόντων.

Το ατύχημα σημειώθηκε βραδινές ώρες του Δεκαπενταύγουστου, όταν κατά τον απόπλου του σκάφους «ΜΟΚΑ», στο οποίο επέβαιναν επτά αλλοδαποί, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προπέλα του ενεπλάκη με σχοινιά πρόσδεσης του λιμένα, με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του και την πρόσκρουση του στο ελλιμενισμένο σκάφος «ΓΑΝΝΤΕΛΑ».

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο «ΓΑΝΝΤΕΛΑ», ενώ με τη συνδρομή στελέχους του Α’ Λιμενικού Τμήματος Συβότων, το «ΜΟΚΑ» απέπλευσε και ελλιμενίστηκε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Αγίου Νικολάου και ηπειρωτικών ακτών.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Συβότων, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Σύγκρουση σκαφών αναψυχής στο λιμάνι των Συβότων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7780219835832027825
Σχόλια
item