Ήπειρος: Επί ποδός για να προλάβουν τις φωτιές Ήπειρος: Επί ποδός για να προλάβουν τις φωτιές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Επί ποδός για να προλάβουν τις φωτιές

Ήπειρος: Επί ποδός για να προλάβουν τις φωτιές
Από την Πέμπτη, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται σταδιακή μεταβολή των καιρικών συνθηκών και πτώση της θερμοκρασίας και στην Ήπειρο.
Μέχρι τότε όμως ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή με την Τετάρτη να θεωρείται η πιο δύσκολη μέρα από άποψη θερμοκρασίας αφού κατά τόπους στα Γιάννενα θα φτάσει και τους 39 βαθμούς.
Από το Σάββατο μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, των Δήμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι δασικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης επιφυλακής και σε συνεχή εγρήγορση, αφού ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών, της παρατεταμένης ανομβρίας και των ισχυρών ανέμων δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την εκδήλωση πυρκαγιών.
Μέχρι και χθες τα πράγματα εξελισσόταν θετικά χωρίς την εκδήλωση πυρκαγιών στην Ήπειρο αυτό το κρίσιμο τετραήμερο όμως η επιφυλακή θα παραμείνει όπως ανέφερε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος, μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος και κυρίως η θερμοκρασία και οι συνθήκες να επανέλθουν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, αφού αντίστοιχες συνθήκες με προειδοποιήσεις από την Πολιτική Προστασία για κατάσταση συναγερμού καταγράφηκαν το 2012, το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει τεθεί σε επιφυλακή και μάλιστα βρίσκεται σε διάσπαρτα σημεία της υπαίθρου προκειμένου εάν χρειαστεί να έχουν πολύ πιο γρήγορο χρόνο επέμβασης.
Ο κ. Μαυρογιώργος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες, να αποφεύγουν εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν την εκδήλωση πυρκαγιάς, αλλά παράλληλα εάν διαπιστώσουν κάτι ανησυχητικό, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Περιπολίες στο δασύλλιο
Ο συντονισμός και η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και τις δασικές υπηρεσίες είναι άριστος και αυτό έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει όποιος πολίτης επισκεφθεί το δασύλλιο των Ιωαννίνων όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου περιπολούν πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών.
Καθοριστική ήταν η συμμετοχή και συμβολή των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί στις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι εδώ και μήνες έχουν εκτελέσει ένα σημαντικό έργο στο δασύλλιο με καθαρισμούς και απομάκρυνση των κλαδιών, ενώ περιπολούν πρωί και απόγευμα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας.
Το πρωί της Δευτέρας στο σημείο όπου βρίσκεται μόνιμα σταθμευμένο ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρέθηκα και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Ρίζος, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της υπηρεσίας αλλά και τη σημαντική βοήθεια των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία των δασικών υπηρεσιών όπως και των εθελοντικών ομάδων.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Επί ποδός για να προλάβουν τις φωτιές
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3446839549802068540
Σχόλια
item