Ήγουμενίτσα: Η ομιλία του επανεκλεγέντα Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ.Λώλου στην ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ήγουμενίτσα: Η ομιλία του επανεκλεγέντα Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ.Λώλου στην ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Η ομιλία του επανεκλεγέντα Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ.Λώλου στην ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής

Ήγουμενίτσα: Η ομιλία του επανεκλεγέντα Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ.Λώλου στην ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής
Δημότες και Δημότισσες Ηγουμενίτσας,
Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής μας αρχής.
Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας, που με ξεκάθαρη εντολή πήραμε από εσάς τους δημότες, μετά από παρουσίαση του 5ετούς έργου μας και των σαφώς διατυπωμένων προγραμματικών μας θέσεων, για έναν Δήμο Ηγουμενίτσας, αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.
Σήμερα στεκόμαστε και πάλι ενώπιον σας, δίνουμε όρκο δέσμευσης και ύψιστου χρέους, να υπηρετήσουμε υπεύθυνα, ταπεινά και με όραμα, όλους τους Δημότες Ηγουμενίτσας.
Ως επιλογή δική σας – του εκλογικού σώματος, τόσο εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όσο και οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που προέκυψαν μέσα από τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία, είμαι βέβαιος ότι, όλοι μαζί, θα καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, με ήθος, αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας.
H νέα αυτή δημοτική περίοδος, που ξεκινάει επίσημα σε λίγες μέρες, θα αποτελέσει ταυτόχρονα μια νέα αρχή, αλλά και τη συνέχιση ενός οδοιπορικού, που ξεκίνησε 5 χρόνια πριν.
 Σήμερα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι περισσότερο εξωστρεφής, οικονομικά υγιής, περισσότερο σίγουρος και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Παρά το ασφυκτικό οικονομικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο, καταφέραμε με πείσμα και μεθοδικότητα, να ξεπεράσουμε ενδογενή και εξωγενή προβλήματα.
Να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε έργα αναβάθμισης της ζωής του πολίτη.
 Ώστε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, φιλικό, ανθρώπινο και αναπτυξιακό .
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απερχόμενους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, για τη συνεργασία, που είχαμε τα χρόνια που πέρασαν και τους εύχομαι να συνεχίσουν με όποιον τρόπο μπορούν, να υπηρετούν την τοπική κοινωνία.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Με τις δημοτικές εκλογές να ανήκουν πια στο παρελθόν, δίνουμε σήμερα το «παρών», όλοι μαζί, ανεξαρτήτως παρατάξεων και αποτελεσμάτων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά και για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.
Η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας επιβάλλει να εργαστούμε ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, μακριά από ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και μικροπολιτικά συμφέροντα.
 Γιατί το κοινό συμφέρον μπορεί να προκύψει μόνο, μέσα από δημιουργική σύνθεση απόψεων και γόνιμη κριτική.
 Ας εργαστούμε λοιπόν σε πνεύμα συναίνεσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Κυρίες και κύριοι,
Ο θεσμικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, να αφουγκράζεται τις ανάγκες του, να δημιουργεί ευκαιρίες, να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς του, και να δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.
Αυτόν τον ρόλο προσπαθήσαμε να επιτελέσουμε και αυτόν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε μέχρι το τέλος της θητείας μας.
Η εμπιστοσύνη σας στο δικό μας σχέδιο για το αύριο του Δήμου Ηγουμενίτσας και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, μας δίνει τη δύναμη και την απαραίτητη ώθηση να υπερβούμε εμπόδια, να θέσουμε γερές βάσεις, να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε όσα με ειλικρίνεια παρουσιάσαμε με τις προεκλογικές μας θέσεις.
Η καινούργια αυτή πορεία και όλα όσα έχουμε οραματιστεί και σχεδιάσει για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν μπορούν να συμβούν, παρά μόνο αν έχουμε όλους εσάς τους δημότες Ηγουμενίτσας δίπλα μας.
Με σκληρή δουλειά, με όραμα, με σχέδιο, με συνέπεια και κυρίως με τη συμμετοχή όλων μας, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΤΑ!
Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Η ομιλία του επανεκλεγέντα Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ.Λώλου στην ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 134146273756652657
Σχόλια
item