Γιάννενα: Δεν περπατά το σενάριο της συνεργασίας

Γιάννενα: Δεν περπατά το σενάριο της συνεργασίας

Όλο και λιγότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνει το σενάριο συνεργασίας μεταξύ της νεοεκλεγείσας και της απερχόμενης δημοτικής αρχής, με την επικοινωνία των επικεφαλής των παρατάξεων «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσή Ελισάφ και «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα να γίνεται μέσω ανταλλαγής επιστολών.

Η διάθεση συνεργασίας, όπως ερμηνεύτηκε από πολλούς η επιστολή του Θ. Μπέγκα μετά τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της παράταξής του, δεν έτυχε της ίδιας ερμηνείας και από την πλευρά του κ. Ελισάφ. 

Αυτό προκύπτει από την απαντητική επιστολή, που υπογράφει ο Μ. Ελισάφ, καθώς όχι μόνο δε διαφαίνεται διάθεση να συναινέσει σε έναν διάλογο επί των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης στο πλαίσιο αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων, από τη στιγμή που «κατατέθηκαν δημόσια και κρίθηκαν στις εκλογές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αλλά υπάρχουν και αναφορές, που μπορούν να θεωρηθούν «εμπρηστικές», καθώς αφήνουν υπονοούμενα για τον τρόπο διοίκησης του δήμου την προηγούμενη πενταετία.

«Η αναφορά σας σε “επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση” χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων: Για τη δική μας παράταξη η ερμηνεία των όρων “πρόοδος” και “συντήρηση” έγινε προεκλογικά. Δε σχετίζεται με την πολιτική ή κομματική αφετηρία των παρατάξεων, αλλά με την ικανότητά τους, τη βούληση και τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης και στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. 


Επίσης, είναι απολύτως λογικό να ερμηνεύουμε εντελώς διαφορετικά το “σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή”, όπως και να ιεραρχούμε διαφορετικά τις προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια, ωστόσο το ζητούμενο είναι η δυνατότητα σύγκλισης για την αλλαγή νοοτροπιών και αντιλήψεων, με στόχο την καλύτερη διακυβέρνηση αλλά και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ρουσφετολογικές πρακτικές», αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής Ελισάφ προς τον κ. Μπέγκα, στον οποίο αποδίδει και το ότι η θέση της παράταξής του δεν είναι σαφής ως προς το αν συμφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις που κατέθεσε ή με μέρος τους.

Απόλυτος εμφανίζεται ο κ. Ελισάφ και ως προς το ότι δε θα δεχθεί όρους για το με ποιες παρατάξεις θα συνεργαστεί, δίνοντας ουσιαστικά απάντηση στην προϋπόθεση, που τέθηκε έμμεσα και αφορούσε τη μη συμμετοχή στο σχήμα της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα.


«Χρήζει περαιτέρω διευκρίνισης η άποψη σας “για επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση” και αν αυτή σημαίνει αποκλεισμούς παρατάξεων, κάτι που δε συνάδει με τη δική μας θέση για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημιουργικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, υπογραμμίζεται.


Μετά την επιστολή Ελισάφ προς τον κ. Μπέγκα, η οποία εστάλη στις 12 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες μετά από αυτή του απερχόμενου δήμαρχου προς τον νεοεκλεγέντα, με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η συνέχεια. Από το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης του κ. Μπέγκα αναμένεται να φανεί αν πραγματικά υπάρχει διάθεση συνεργασίας ή θα κοπούν οριστικά οι γέφυρες.


Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεν περπατά το σενάριο της συνεργασίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7283148281184027003
item