Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι θα απαντήσει η Ελλάδα στην Τουρκία – Ο κωδικός «Λερναία Ύδρα»

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι θα απαντήσει η Ελλάδα στην Τουρκία – Ο κωδικός «Λερναία Ύδρα»
Το σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση ερευνών από την Τουρκία στο Καστελόριζο με κωδική ονομασία «Λερναία Ύδρα». 
Τι προβλέπουν τα μέτρα που σχεδιάζονται. Παρά την κρίση, η Ελλάδα «δεν είναι απογυμνωμένη», λένε πηγές. Τι εκτιμούν πρόσωπα – κλειδιά και ο σημαντικός παράγοντας που ακούει στο όνομα.. ενεργειακά.
Με την Τουρκία να ανεβάζει όλο και πιο επικίνδυνα το «θερμόμετρο» της έντασης στο Αιγαίο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας ετοιμάζονται να απαντήσουν με μια… «Λερναία Ύδρα» (αυτή είναι η κωδική ονομασία του σχεδίου) για να αποτρέψουν ενδεχόμενη προσπάθεια τουρκικών ενεργειακών ερευνών στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο.
Σύμφωνα με γνώστες στρατιωτικών θεμάτων, τα μέτρα που σχεδιάζονται ξεκινούν από την εκδοχή μιας ήπιας πρόκλησης και φτάνουν ως το ακραίο σενάριο της προσπάθειας εγκατάστασης ενός τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου σε ελληνικά νερά.
Τα σχέδια… ετοιμότητας για τις προκλήσεις που συνεχώς «υπογράφει» η Τουρκία είναι άκρως απόρρητα ωστόσο το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θεωρούνται ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο.
Το «Πεντάγωνο» θεωρεί ότι απαιτούνται χαμηλοί τόνοι, χωρίς αυτό να είναι «ένδειξη αδυναμίας».
«Η Ελλάδα παρά το ότι βίωσε μία βαθιά οικονομική κρίση, με ό,τι σημαίνει αυτό και για τον αμυντικό της εξοπλισμό, δεν είναι απογυμνωμένη» λένε στα «Νέα» πηγές καλά πληροφορημένες πηγές.
«Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κανείς δεν πρέπει να εύχεται ούτε να επιζητά μία στρατιωτική κρίση, ένα θερμό επεισόδιο. 
Τα θερμά επεισόδια έχουν απώλειες… Γι αυτό και η θέση πρέπει να είναι η επίλυση δια της διπλωματικής οδού και όχι η σύγκρουση, έστω και αν είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί» λένε για την Τουρκία.
Ενεργειακά παιχνίδια και… ΤουρκίαΟι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο στόχος που έχει η -διαχρονικά, είναι η αλήθεια- η Τουρκία, είναι η παγίωση των νέων τετελεσμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία, με σθεναρή διεκδίκηση μεριδίου στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. 
Θεωρούν δε το Καστελόριζο αντιπερισπασμό, προειδοποιώντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί.
Υπάρχουν και εκείνοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις από την Ουάσινγκτον και πιστεύουν ότι οι κινήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι ο αντιπερισπασμός, με τελικό στόχο το Κυπριακό και το Καστελόριζο.
Με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά και με την Τουρκία να… καραδοκεί, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί να δείξει ότι συνδυάζει την άμυνα με τη διπλωματία.
Πηγή: Newsit
epirusblog.gr
5 of 5
Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι θα απαντήσει η Ελλάδα στην Τουρκία – Ο κωδικός «Λερναία Ύδρα»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7789132538270565985
item