Ο Μητσοτάκης στο Παρίσι: Κάλεσμα σε επενδυτές -Στο επίκεντρο ενέργεια, κατασκευές και τουρισμός

Ο Μητσοτάκης στο Παρίσι: Κάλεσμα σε επενδυτές -Στο επίκεντρο ενέργεια, κατασκευές και τουρισμός

Ξεκινάει σήμερα ο κύκλος επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, με το Παρίσι να είναι ο πρώτος σταθμός του Ελληνα πρωθυπουργού.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στη Γαλλία με ένα σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του. Μετά από χρόνια μεγάλων καθυστερήσεων, ανοίγει τελικά ο δρόμος για την επανέκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού. 

Αυτή είναι που αποτελεί το πρώτο και καθοριστικότερο βήμα, για να ξεμπλοκάρει η επένδυση που αναμένεται να φέρει μεγάλα έσοδα και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην χώρα.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν είναι να ενισχύσει την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία, με βασικούς στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση μίας νέας συμφωνίας που να ενισχύει την ανάπτυξη στην χώρα. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών είναι μεγάλο και καλύπτει σειρά τομέων όπως η ενέργεια, τα δίκτυα, οι κατασκευές και ο τουρισμός.

Η στόχευση του πρωθυπουργού για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 αποτελεί απαράγραπτη δέσμευση, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές της οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ώστε να απελευθερωθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για τη μείωση των φόρων και των εισφορών και τη στήριξη των πλέον αδύναμων.

Τα θετικά σημάδια και οι προοπτικές
Ετσι, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής τους, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου -και καταγράφονται ήδη στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στο επιτόκιο-ρεκόρ για την έκδοση του νέου επταετούς τίτλου- στη θετική πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και τη σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.

Ο πρωθυπουργός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Γάλλο πρόεδρο, καθώς γνωρίζονται από την εποχή που εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών. Είχε συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Εμανουέλ Μακρόν τον Μάιο του 2016, στο γραφείο του στο Παρίσι, ενώ τον είδε ξανά, ως πρόεδρο της Γαλλίας αυτή τη φορά, τον Σεπτέμβριο του 2017, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα, θα υπάρξει υποδοχή του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη από το ζεύγος Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στο Ελιζέ. Θα ακολουθήσει το τετ-α-τετ συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και στη συνέχεια συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκονται στο Παρίσι

«Καλώ τους Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» τι αναμένει από την πρώτη αυτή συνάντηση από τη θέση του πρωθυπουργού στο Ελιζέ. «Οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες είναι ιστορικές, βαθιές και σταθερές. Βγαίνουμε από μια κρίση δέκα χρόνων και αναγνωρίζουμε στη Γαλλία την αλληλεγγύη που επέδειξε» αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

«Η παρούσα κατάσταση είναι κρίσιμη και κάθε μια από τις αποφάσεις μας θα βάλει το πλαίσιο για το αύριο» συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γαλλικό μέσο. «Ως πρωθυπουργός, επιθυμώ να εργαστώ μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινούς στόχους, τόσο πολιτιστικούς όσο και πολιτικούς, προκειμένου το μέλλον μας να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη το Παρίσι
Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδος, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν. Επόμενος σταθμός των ευρωπαϊκών επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη είναι το Βερολίνο, στις 29 Αυγούστου, για συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου πετά για Άμστερνταμ.16.00: Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων. Κοινές Δηλώσεις στον Τύπο κ. Πρωθυπουργού με Πρόεδρο κ. Μακρόν.

16.00-16.45: Παράλληλο πρόγραμμα κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Ξενάγηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Συνάντηση με την κ. Μακρόν.
16.15: Διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών.
16.45: Κατ’ ιδίαν συνάντηση κ. Πρωθυπουργού με Πρόεδρο κ. Μακρόν.


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Μητσοτάκης στο Παρίσι: Κάλεσμα σε επενδυτές -Στο επίκεντρο ενέργεια, κατασκευές και τουρισμός
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2272715965037728282
item